Sommernyheter 2022

Selv etter å ha vunnet parkenes «Oscar» for Verdens beste attraksjon i 2021, så fortsetter vi vår store fornyelse av parken – til glede for store og små besøkende. Denne sommeren investerer vi nærmere 30 mill i eventyrlige nyheter og oppgraderinger!

Årets store nyhet: «Fyr & Flamme»

I år introduserer to nye eventyrkarakterer i eventyrriket, de uoppdragelige dragene «Fyr & Flamme». 26. mai åpner nemlig en helt ny attraksjon som gir luft i håret og en god dose magekil. Om bord i tøffe dragevogner får dere bli med Fyr & Flamme på et spennende eventyr. Ta plass på drageryggen og gjør deres beste for å temme de ville dragene. Her kan de over 90 cm kjøre sammen med foreldre, og de over 120 cm kan kjøre helt alene. Årets nyhet finner dere helt innerst i Småbarnområdet, nedenfor Raftingen. Vi gleder oss til å fylle dragevognene med håpefulle dargetemmere, og tror dette kan bli en ny favoritt til mange småtroll. Les mer om «Fyr & Flamme»

Eventyrlig underholdning på flere scener

I sommer kan dere oppleve eventyrlig underholdning på flere scener. Dere vil også få møte et par nye eventyrkarakterer, av den rampete sorten.
Denne sommeren presenterer vi to ulike forestillinger på Kongsgården: «Prinsessa i berget det blå» som spilles i mai, juni og august, og «Hva fant du nå da, Askeladden?» som spilles i juli. Hovedforestillingene varer ca 25 minutter, med sang, musikk og humor som passer for hele familien.

I tillegg til hovedforestillingene vil Prinsessa og Askeladden underholde foran Eventyrslottet, Asbjørnsen samler folkeeventyr i Trollskogen og Kongen får hjelp av en trollmann til å få skikk på sine uoppdragelige nye venner.

Med andre ord, det er mye å glede seg til! Du finner mer informasjon og spilleplan på våre underholdningssider.

Mercedes-Benz Mini G-Wagen

Den lille bilbanen får i år helt nye biler fra Mercedes-Benz. Nå kan de minste i familien kjøre verdens tøffeste bil; selveste Mercedes-Benz G-Wagen i miniutgave! Bilene er spesialprodusert kun for Hunderfossen Eventyrpark, og vi er det eneste sted i verden man kan kjøre disse. Her er det plass til 2 små barn i førerstolene, og 2 enda mindre barn i baksetet. Viktige detaljer er på plass, i riktig skalastørrelse. Bilene er designet av Mercedes-Benz og Hunderfossen i fellesskap med Innofiber, mens karosseriformene er frest ut hos Easy Form. Visste du at G-wagen har vært produsert helt siden 1979, og fortsatt ser likedan ut? Naturligvis med store oppgraderinger underveis, men dette er kanskje verdens mest vellykkede karosseridesign. Mer enn 400.000 biler av denne typen er levert, og den passer like godt til ekstrem terrengkjøring, som VIP-bil, eller som familiebil på veg til en eventyrlig dag på Hunderfossen. Mercedes-Benz mini G-wagen på Hunderfossen; tøffere og søtere blir det ikke!

NY 9-hulls minigolf-bane

NY-minigolfSommeren 2022 åpner vi en helt ny minigolfbane over det kjempestore Hunderfossen-Trollet. Artige nye utfordringer for små og store, der alle i familien kan delta. Terrenget på banene er spesialtilpasset for Hunderfossen, og blir du inspirert til å prøve «ordentlig» golf etter besøket hos oss, anbefaler vi den flotte store 9-hulls banen Hafjell golf på Nermo.

Askeladden Pizza og Askeladden Butikk


Parkens aller første bygning – Askeladden, stod klar til sesongåpning i 1984. Rett ved inngangen til parken, ble den et veldig populært stoppested. Med årene har det vært flere mindre ombygninger og utvidelser, og Askeladden Pizza har blitt en institusjon med daglige ferskbakte pizzabunner og herlige toppinger. Da Aftenposten testet spisestedene våre i 2021 konkluderte de med at Askeladden Pizza har «definitivt den beste pizzaen vi har spist på alle fornøyelsesparkene».Gjennom vinteren har Veidekke gjort en storstilt ombygging, som seg og hør bør her på Hunderfossen, er det arkitektoniske uttrykket viktig. Vi har tatt med oss det beste av det gamle, gjenbrukt der vi kan, og skapt noe helt nytt og spennende. Og vegg-i-vegg åpner portene vegg-i-vegg. Vi gleder oss til å ønske velkommen til åpning av HELT NYE ASKELADDEN torsdag 26. mai.

Nye lekeområder med trampoline og klatring for de minste


I fjor høst startet vi arbeidet med å oppgradere lekeområder for de minste. Til sommeren åpner 2 nye trampolineområder, og nytt stort småbarnsområde med klatreleker og picnic-bord nedenfor Eventyrslottet.

Le Zèbre – en av verdens mest sjeldne veteranbiler


Nyhet! Nå stiller vi ut en helt ekte «Le Zèbre» i eget spesialbygget lokale, på egen dreieskive, vis-a-vis Lekehuset. Det finnes kun to unike og kjørbare eksemplar finnes i Norge, den ene eies av Anders J. Huuse, styreformann og grunnlegger av Hunderfossen Familiepark AS. Huuse kjøpte sin Le Zébre type C 1914-modell i 1988. Bilen er i original stand, mens attraksjonspresentasjonen er utført av parkens tekniske avdeling. Her kan du også prøvestarte motoren med en sveiv, og lære mer om bilen. Mye har skjedd på bilutvikling de siste 100 år!

Garderobe og sanitærbygg ved bassenget

Til sommeren pusser vi opp garderober ved bassenget og åpner helt nytt sanitærbygg med 7 WC’er, HC-WC og stellerom. Bassengområdet ble sommeren 2020 kraftig modernisert. Det vil ikke være antallsbegrensning ved bassenget i år, slik det var under Covid-tiltakene

Sommernyhet på Barnas Gård Hunderfossen


I forlengelse av webserien vår om Livet på Gården, vil vi i sommer sette opp en forestilling på låven, hver dag i juli.

Forstå dyrene bedre på 20 minutter og lær finurlige ting om dyrene på gården. Hvor godt hører en kanin? Hvorfor biter griser hvis ungene blir truet? Hvorfor kan høns se om du har smurt deg med solkrem? Alle disse spørsmålene, og mange flere, vil du få svar på hos Barnas Gård i juli!

Gå tilbake til nyhetsoversikt

Sommerferie 2022

Få med deg årets sommernyheter.

Kontaktskjema

Fyll ut skjemaet nedenfor og send oss dine spørsmål nedenfor. Vi svarer deg på dine henvendelse så snart som mulig. Du kan også ta kontakt med oss på 61 27 55 30 eller på troll@hunderfossen.no
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Drag files to upload.
Optionally click here to select files.
Dra inn filer her for å laste opp. Eventuelt
Klikk her
for å velge filer
Bestill her