«Vis hensyn»-bevis

Informasjon for ledsagere, bevegelseshemmet og gjester med funksjonsnedsettelse.

Hunderfossen Eventyrpark er opptatt av at alle skal ha fine dager hos oss. Vi har de senere år utvidet kapasiteten kraftig på våre attraksjoner, samtidig som vi nå har begrensning i antall vi slipper inn på toppdagene – for å redusere tiden i kø mest mulig. Med over 60 attraksjoner og severdigheter, mer enn 7000 kvm opplevelser under tak, og store friarealer i parken, får man ikke lange parkkøer slik man gjerne er vant med fra utlandet. Og utenom toppdagene i juli, er det normalt lite kø på Hunderfossen. Vi mener derfor at behovet for spesialordninger er relativt begrenset.

VIS HENSYN-ordningen er utarbeidet i samarbeid av de 5 største fornøyelsesparkene i Norge; Kristiansand Dyrepark, Tusenfryd, Hunderfossen Eventyrpark, Kongeparken og Bø Sommarland – etter initiativ fra Norges Handikapforbund. Målet har vært å lage en felles veileder og en tydelig ordning for gjester med behov for bedret tilrettelegging, på grunn av synlig eller usynlig funksjonsnedsettelse eller funksjonshemmende forhold i parkene.

Hovedkriteriet for å kunne benytte ordningen er at det fremvises et ledsagerbevis eller en legeerklæring som viser at det er et reelt behov for tilpasning og at man ikke kan stå i ordinær kø ved parkenes attraksjoner/aktiviteter. (Gjester som ikke kan fremvise dokumentasjon MÅ sende beskrivende mail til troll@hunderfossen.no i forkant av sitt besøk for evt skjønnsmessig vurdering).

 • Ved ankomst til Hunderfossen tar man kontakt med Gjesteservice ved inngangen. Har man godkjenning for «VIS HENSYN», vil man fra Gjesteservice få utdelt to armbånd; ett rødt til bruker og et hvitt til ledsager. I Gjesteservice får man også utdelt et bevis (stemplet ark) som man fremviser på de enkelte attraksjoner, der operatøren kvitterer for hver tur.
 • Armbånd og bevis må fremvises til operatør ved de forskjellige attraksjoner.
 • VIS HENSYN garanterer ikke umiddelbar respons og «først i køen», men vil minimerer ventetiden for den som har beviset.
 • Hvis det er kø på attraksjonen, gjelder max 2 turer pr. sted, ikke etterhverandre, for innehaver av beviset + ledsager. (På rafting/eventyrslottet/traktorbanen kan man fylle «sin» farkost med sin familie).
 • Ordinære sikkerhets- og høydekrav på attraksjonen må overholdes av både den funksjonsnedsatte og ledsager.
 • Det er ikke alltid mulig å velge hvilket sete/vogn som man skal sitte i på den enkelte tur.
 • Ordningen gjelder for personen med «VIS HENSYN» bevis og én ledsager. Ved utvalgte attraksjoner gjelder det også for bevisinnehavers familie – se beskrivelse nedenfor.
 • Ledsager kan ikke benytte ordningen uten at gjesten med VIS HENSYN bånd er med på aktiviteten/attraksjonen.
 • Ledsager har fri inngang i følge med gjest/gjester som har behov for dette og som kan forevise ledsagerbevis.
 • Ledsager må være over 18 år, og selv kunne håndtere gjest med VIS HENSYN bånd inn og ut av attraksjonen/aktiviteten, samt kunne gi tilstrekkelig fysisk assistanse ved en eventuell uforutsett attraksjonsstans som krever evakuering.

 

Slik ser VIS HENSYN dokumentet ut

Kontaktskjema

Fyll ut skjemaet nedenfor og send oss dine spørsmål nedenfor. Vi svarer deg på dine henvendelse så snart som mulig. Du kan også ta kontakt med oss på 61 27 55 30 eller på troll@hunderfossen.no
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Drag files to upload.
Optionally click here to select files.
Dra inn filer her for å laste opp. Eventuelt
Klikk her
for å velge filer
Bestill her