Troll og eventyr

Hunderfossen Eventyrpark har troll og eventyr som tema. Familieparken er kjent som Hele Norges Eventyrpark. Hit kommer tilreisende fra fjern og nær for å gjenoppleve barndomsminner, og dele gode og spennende opplevelser med sine nærmeste. Med over 250.000 besøkende hver sommer, er vi en av landets best besøkte turistattraksjoner.

Hunderfossen-trollet er verdens mest kjente og fotograferte troll. Det ruver 14 meter over bakken, og det når han sitter! Sagnet forteller at trollet ble forstenet av sola en tidlig vårmorgen. Trollet satt i sine egne tanker, plutselig så rant sola, og derfor ble han sittende. Hunderfossen-trollet vokter av et virkelig eventyr.

Tør du gå inn mellom bena på trollet, så befinner du deg i Asbjørnsen & Moes eventyrverden, i Ivo Caprinos Eventyrgrotte. Blant steinblokker, tømmerstokker og mose møter du vår kulturarv i form av unike tablåer fra eventyrene vi kjenner så godt. Alt formgitt av Ivo Caprino og hans gode hjelpere. I eventyrgrotten er det mer enn 150 troll samlet – klarer du finne alle?

Eventyrkinoen spilles Ivo Caprinos evig populære eventyrfilmer – hele dagen. Flere av filmene har med troll som tema.

Innerst i Ivo Caprinos Eventyrgrotte ligger Trollsalen Restaurant. Her er det 6 store troll som bærer hele taket, og historien mellom disse trollene får du med når du tar et måltid her. Veggene i Trollsalen består av enorme steinblokker, og i veggene er det flere spennende eventyrtablåer. Maken til restaurant finner du garantert ikke noe sted i verden!

EVENTYRPRINSESSEN – i Hunderfossen Eventyrpark Skulpturert av billedhugger Svein Tore Kleppan, og støpt i bronse i Oslo. Avduket av styreformann Anders Huuse 22. juni 2018.

Hunderfossen julegave
Hunderfossen Eventyrpark

I det fantastiske Eventyrslottet tas du med på en reise der hele familien får plass i samme vogn. Kritikerroste scener og tablåer, nasjonalromantikk, musikk og fortellinger går over i hverandre. Toralv Maurstad forteller om eventyrene dere møter underveis, og flere av disse inneholder troll – små og store, noen snille og noen litt skumlere… Se mer om Eventyrslottet her

I andre etasje på Eventyrslottet ligger Trollfallet. Her er det trollene som styrer, og du må passe på så du ikke blir fanget! Prøv å passere spiskammerset, kjøkkenet, skattekammeret og trollenes fangehull – hvis du tør… Kanskje ser du prinsessen som er fanget av trollet i toppen av det 7. og høyeste tårnet i Eventyrslottet?

Underholdning-teater-lillehammer-hunderfossen
Kongsgården er det daglige eventyrforestillinger, der eventyrene som spilles gjerne også omhandler troll.

Opplev eventyr og troll

Velkommen til Hunderfossen, der eventyr blir til virkelighet.

Kontaktskjema

Fyll ut skjemaet nedenfor og send oss dine spørsmål nedenfor. Vi svarer deg på dine henvendelse så snart som mulig. Du kan også ta kontakt med oss på 61 27 55 30 eller på troll@hunderfossen.no
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Drag files to upload.
Optionally click here to select files.
Dra inn filer her for å laste opp. Eventuelt
Klikk her
for å velge filer
Bestill her