3 dager i Hunderfossen – for de ekstra eventyrlystne

Senk pulsen og opplev et virkelig eventyr i sommer. Hunderfossen er den perfekte destinasjonen for norgesferien, med masse aktiviteter for hele familien. Er du litt ekstra eventyrlysten? Her er våre forslag til hvordan man kan tilbringe 3 spennende og aktive dager i Hunderfossen området og Sjoa. (Passer for familier med store barn)

Familie med små barn? Se våre forslag her

Slik kommer du deg til Hunderfossen:
Hunderfossen ligger 15 minutter med bil fra Lillehammer, og kun 5 minutter fra Hafjell.

Avkjøring (nr 85) fra E6 til parken er tydelig skiltet. Du ser parken og det store Eventyrslottet når du kommer sørfra på E6. 

På lenkene under kan du enkelt få opp avstanden fra noen av landets byer på google maps for å se din reiseavtand til Hunderfossen Eventyrpark 

Fra fritt valgt startsted til Hunderfossen 

Fra Trondheim til Hunderfossen 

Fra Ålesund til Hunderfossen 

Fra Bergen til Hunderfossen 

Fra Oslo til Hunderfossen 


Ta toget til Hunderfossen Eventyrpark.
Vi har egen togstasjon! 

Bruk Vy sin reiseplanlegger for finne om det går et tog som passer. 

Dag en: Ankomst Hunderfossen

Sjekk inn: Hunderfossen Hotell & Resort

Velkommen til Hunderfossen Hotell & Resort. Her bor du midt i eventyrriket! Du kan overnatte i komfortable hotellrom, eller bekvemmelige hytter og leiligheter. Ønsker du et annerledes opphold har vi 30 sommerhytter som ligger fint til mot Svanesjøen og med hjorteskogen som nabo

Alternativ 2: Hunderfossen Camping
Rett ved hotellet finner du også Hunderfossen camping med plass til telt, campingvogn og campingbil.

Andre overnattingssteder


Utforsk Barnas Gård Hunderfossen

Har dere reist et stykke i bil kan det være fint å tilbringe de første timene hos Barnas Gård. Slapp av og hils på dåhjort, minigriser, geiter og lamaer. Barnas Gård har mer enn 150 dyresorter. Her kan også barna kjøre terrengbiler og prøve seg i hinderløypen.

Sett kursen mot Eventyrparken
Kun 300 meter fra Barnas Gård. Ta beina fatt og spaser til Hunderfossen Eventyrpark.

Utforsk Eventyrparken!


I Eventyrparken finner du over 60 attraksjoner og underholdning for store og små. For de ekstra eventyrlystne finnes flere aktiviteter som vil gi luft i håret og en god dose magekil. De aller tøffeste starter med en runde (eller to) med Il Tempo Extra Gigante (fra 115 cm med voksen). For tøffe småtroll anbefaler vi å kjøre en tur i våre splitter nye attraksjon på Småbarnsområdet (fra 100 cm med voksen). Her får dere bli med dragene Fyr & Flamme på et luftig eventyr.


Fjorårets store nyhet, Reodor Felgens Hyperakselerator, var en stor hit blant våre gjester og har i år mottatt pris for verdens beste attraksjon i sin klasse. Bli med Solan og Ludvig på en spennende kjøretur, og prøv dere som testpilot for Felgens siste nyvinning, Hyperakseleratoren. En morsom og spennende opplevelse for store og små eventyrere ( fra 100 cm).

Smak «verdens beste» vaffel hos Vaffelhuset


Stopp innom vaffelhuset for «verdens beste» vaffel med brie, spekeskinke, ristede mandler og friske bær. Uten mat og drikke, duger helten ikke. Etter litt påfyll av energi er dere klar til nye opplevelser.

Her er våre tips til de som ønsker fart og spenning:

Hunderfossen Rafting
Il Tempo Extra Gigante
Reodor Felgens Hyperakselerator
Trollfallet
Eventyrskipet
Klatreparken

Se alle våre attraksjoner her

Hvor mange aktiviteter rekker dere på en dag?

Middag i Trollsalen

Innerst i Ivo Caprinos Eventyrgrotte, under det store trollet, ligger en av Norges mest spesielle restauranter. Taket holdes oppe av 6 digre troll, og langs veggene er en rekke makeløse eventyrscener fra Asbjørnsens og Moes eventyr. Med fyr på peisen og kaffe fra kobberkjeler er vi sikkert på at du aldri har opplevd maken…

Tilbake til hotellet: Få en god natts søvn, i morgen blir en eventyrlig dag!

Dag to

Når du våkner opp midt i eventyrriket er mulighetene mange. Dag to går med til bading, klatring og nye eventyr.

Utforsk Eventyrparken!

Nyt en deilig spasertur fra hotellet til Eventyrparken. På dag to får du gjort alt det du ikke rakk første dag i parken!

Eventyrskipet

Til land, til vanns, og i lufta med. Eventyrskipet gir deg luft i håret så flettene flyr. Moro for små og store. Opp – og ned – og opp igjen! 

Lunsj på solsiden

Eventyrparken har 7 spisesteder å velge mellom, hva med en sunn og god lunsjpause hos Solsiden? Her serveres sandwich, wraps, salat, ciabatta, smoothie, juice og is.

Kjøl deg ned i vårt badeområde!

Etter lunsj kan det være godt å slappe av og kjøle seg ned med en forfriskende dukkert i bassenget. I 2020 ble vårt badeområde utvidet og kraftig modernisert. Her finner du 33 nye vannleker, vannklier med mer.
Vi har også solsenger til gratis utlån.

 Sving deg rundt i Klatreparken

Prøv deg i Norges mest spektakulære klatrepark, i høyder fra 1,5 til 12 meter over bakken, og med flyveturer “i løse lufta” på over 80 meter. Her kobler du deg trygt fast med seler og doble sett karabinkroker. 5 ulike vanskelighetsgrader gjør at alle over 6 år og 120 cm kan prøve seg.  Klatreparken er utviklet i samarbeid med løype og sikkerhetsansvarlig i “71 Nord”

NB! For Klatreparken må det løses egen billett i tillegg til ordinær inngangsbillett til Hunderfossen Eventyrpark.

Middag: Askeladden Pizza

Med hjemmelaget bunn og mange ulike pizzavarianter å velge i så er det lett å finne noe du liker her. Alle pizzaene kan lages glutenfrie! I sommer har Askeladden Pizza fått nye lokaler, og dere finner restauranten like ved inngangen av parken.

Dag tre:

Ny dag, nye muligheter. Den siste dagen på Hunderfossen er fylt med fart og spenning ute i frisk luft! Husk å sjekke værmeldingen og kle dere etter forholdene.

Frokost:  Hunderfossen Hotell & Resort
Pakk med lunsj og sitteunderlag.

Fottur til Nevelfjell

Nevelfjell er en populær tur for familier og er perfekt for de som ønsker seg en topptur som ikke tar for lang tid. Turen fra Pellestova Hotell og opp til Nevelfjell er ca 3,5 km lang og tar i underkant av 1 time.

Se andre fjellturer i området her

Lunsj: Nistepakken smaker sjeldent bedre enn når den nytes ute i frisk luft. Pakk med lunsjen og nyt den i vakre omgivelser utendørs.

Hafjell Bikepark

Hafjell Bike Park er ledende i Norge på heisbasert sykling, med 19 løyper fra grønn til svart vanskelighetsgrad fordelt på til sammen 25 km. Downhillsykling er en spennende og utfordrende aktivitet, som passer for alle som liker å sykle på vanlig terrengsykkel. Løypene er tilpasset alle nivåer, fra nybegynner til drevne syklister.

I tillegg til downhillsykling har Hafjell fantastiske muligheter for sykling på Øyerfjellet og på vår nye Pumptrack. Gondolen tar deg med opp til et eldorado av stier, grusveger, pumptrack og barneløyper.

Hafjell ligger kun 5 min kjøretur unna Hunderfossen Eventyrpark

Andre aktiviteter i nærheten:
Hundekjøring på barmark
Hjulbob i Olympiaparken
Tyrili Klatring

Middag: Fossekroa


Spis en god middag i Fossekroa, på Hunderfossen Hotel og Resort. Fossekroa har beholdt sitt opprinnelige preg fra den ble bygd på sekstitallet, med koselig stor peis, dekormalte blyvinduer og malte møbler i gudbrandsdalstil. Dekoren i rommet er malerier, antikviteter og tradisjonelle bruksgjenstander som gir en hjemmekoselig atmosfære. Book bord

Andre spisesteder i området

Avreise

Snipp, snapp, snute, så var eventyret ute.  Del gjerne dine ferieminner med oss på Instagram #Hunderfossen

Gå tilbake til nyhetsoversikt

Book ditt sommereventyr nå!

Våre pakker inkluderer parkbilletter, overnatting og andre familievennlige aktiviteter. Det lønner seg å bestille tidlig – de beste pakkene går først!

Kontaktskjema

Fyll ut skjemaet nedenfor og send oss dine spørsmål nedenfor. Vi svarer deg på dine henvendelse så snart som mulig. Du kan også ta kontakt med oss på 61 27 55 30 eller på troll@hunderfossen.no
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Drag files to upload.
Optionally click here to select files.
Dra inn filer her for å laste opp. Eventuelt
Klikk her
for å velge filer
Bestill her