En 4D-attraksjon for hele familien

Lær mer om årets STORE nye familieattraksjon, Musikkfabrikken! Dette er en 4D-attraksjon hvor barn og voksne sammen får en unik opplevelse av Oslo-filharmoniens orkester, det beste innen film og spesialeffekter samt lek med musikk og farger. En attraksjon du garantert ikke finner maken til noe sted i verden! 

Se mer fra attraksjonen

Visste du forresten at «Kidsa digger klassisk» og i mye større grad enn foreldre- og besteforeldregenerasjonen? Dette kom frem i en større spørreundersøkelse utført av The Royal Symphoni Orchestra i 2022. Hele 8 av 10 unge er interessert i å oppleve en orkesterkonsert i år. På Hunderfossen kan ALLE nå få oppleve det aller beste av klassisk musikk som en svært engasjerende minikonsert med engasjerende aktiviteter.

Vi inviterer HELE FAMILIEN SAMMEN til å møte de morsomme fabrikkarbeiderne, hovedpersonen Herbert og hans venninne Klara. Attraksjonsnyheten inneholder bl.a. musikk av Edvard Grieg, spesialinnspilling for Hunderfossen med hele Oslo-filharmonien, 4D-kino med artige overraskelser, og Norges kanskje største interaktive skjerm der hele familien sammen kan lage fargerike effekter.

Velkommen til Musikkfabrikken; et fantastisk univers hvor musikken oppleves med alle sanser. Og et fargerikt fyrverkeri som begeistrer både store og små!

Hele meningen med Musikkfabrikken er å vise musikkformidling på en gøyal måte, hvor barn og unge kan kjenne igjen flere kulturelle og teknologiske referanser. Svært få barn og barnefamilier går på konserter og ser symfonikonserter, men her får man en mulighet til å prøve noe nytt. – Sigurd Slåttebrekk

Les hele tilbakemeldingen

Visste du at:

Musikkfabrikken er spilt inn av Oslo-filharmonien (OF), som er Norges «nasjonalorkester» og et av Europas ledende symfoniorkestre. OF’s sjefdirigent siden 2020 er Klaus Mäkelä og orkesteret har 108 musikere. OF har de siste årene brukt vesentlige ressurser mot barn, unge og familier, som en langsiktig satsning for å sikre interessen for kulturarven med klassisk musikk. Innspillingen for Hunderfossen nye attraksjon ble gjort vinteren 2023, i Oslo konserthus.

Hunderfossen
Hunderfossen

Musikkfabrikken er skapt av Sigurd Slåttebrekk, professor i piano som underviser til daglig på Musikkhøgskolen. Men visste du at han også har fått Spellemannsprisen, og er medskaper av hele det prisbelønnede Elias-universet? Det er laget intet mindre enn 91 episoder med redningsskøyta Elias, 3 helaftens spillefilmer, den er solgt i over 100 land, og har vunnet både Amandapris, Fartein Valen pris, er Emmy-nominert og vinner av Gullruten.

Hunderfossen er opptatt av lek & lær i sine attraksjoner, for hele familien sammen. I tillegg til det å ta vare på kulturarven med klassisk musikk, er det en liten overraskelse vi kan avsløre om temaet i Musikkfabrikken; synestesi. Synestesi er et sjeldent, men høyt verdsatt nevrologisk fenomen hvor sanseopplevelsene blandes. Der man f.eks ser ulike farger når man hører musikk. Mange store komponister har hatt denne «superkraften». Og kanskje vil en eller flere av våre gjester plutselig oppdage at det fins et begrep på denne sanseblandingen de selv opplever? Det sies at ca 1 av 100 personer har synestesi, men mange vet ikke at de har denne egenskapen. Her kan du lære mer om synestesi

Hunderfossen
Hunderfossen

Et stort nettverk av samarbeidspartnere bidrar til realiseringen av Musikkfabrikken på Hunderfossen – herunder bl.a. Kulturrådet, Sparebankstiftelsen, Innlandet fylkeskommune, Musikkpedagogene, Bergesenstiftelsen, Oslo-filharmonien – og ikke minst Hunderfossen Eventyrpark selv. Prosjektet har en kostnadsramme på 18 mill + bygningsmasse på 800 kvm.

Visste du at det finnes over 1500 musikkorps i Norge? Med nærmere 60.000 glade musikanter? Og at selveste Kronprins Håkon er den høye beskytter av Norges Musikkorps Forbund? At 170.000 mennesker i Norge synger i kor, men at det i følge Norstats undersøkelse høsten 2022 er hele 558.600 som kunne tenke seg å synge i kor! Tenk så kjedelig det hadde vært på 17. mai og ved alle andre store anledninger uten den levende musikken. Har du lyst å begynne å spille i korps eller synge i kor, så heng deg på!

Hunderfossen
Hunderfossen

Hunderfossen Eventyrpark har fått med seg det beste av leverandører lokalt, nasjonalt og internasjonalt til å skape denne spektakulære attraksjonen. Det norske animasjonsstudioet Expanse, med Fredrik Fottland i spissen er ansvalig for innholdsproduksjonen og de utrolige effektene i Musikkfabrikken. Teamet står bak all animasjonen og de visuelle effektene i Teddybjørnens jul (som ble den mest sette norske barnefilmen på kino i 2022) og det sjarmerende trollet i Talkmore reklamene. På den tekniske siden er Bravo ansvarlig sammen med merkevarer som Epson, Benum og Yamaha.

Kontaktskjema

Fyll ut skjemaet nedenfor og send oss dine spørsmål nedenfor. Vi svarer deg på dine henvendelse så snart som mulig. Du kan også ta kontakt med oss på 61 27 55 30 eller på troll@hunderfossen.no
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Drag files to upload.
Optionally click here to select files.
Dra inn filer her for å laste opp. Eventuelt
Klikk her
for å velge filer
Bestill her