Årets nyhet 2023

Gled deg til årets nyhet 2023: Musikkfabrikken! En magisk verden av lyd, farger og lek. Her møtes klassisk musikk, siste nytt av teknologi, glade farger, artige animasjoner og fantastiske stemninger. En opplevelse du garantert ikke finner maken til noe sted.

  • I resepsjonen ønskes du velkommen av Herbert og hans gode hjelpere i Musikkfabrikken
  • I preludiet tas du inn i den fascinerende fabrikken, der du blir bedre kjent med Herbert og alle karakterene – akkompagnert av en gøyal minikonsert og musikk av Edvard Grieg
  • Etter preludiet er det en helt ny 4D-film med Musikkfabrikken, spesiallaget for Hunderfossen. Ta på deg 3D-brillene, bli med inn i Herberts verden, og lev deg inn i handlingen der både lufttrykk, vind, vann og andre overraskelser er med!
  • Etter 4D-filmen kan man selv skape sine fargestemninger til musikk på gigantiske veggflater – der hele familien kan jobbe sammen eller hver for seg. Her kan man også spise i den populære taco-restauranten, nytematisert med fargespill på himmelhvelving og med musikk fra Musikkfabrikken

Velkommen til Musikkfabrikken; et fantastisk univers hvor musikken oppleves med alle sanser. Og et fargerikt fyrverkeri som begeistrer både store og små!
Åpner 27. mai 2023

 

 

Hele meningen med Musikkfabrikken er å vise musikkformidling på en gøyal måte, hvor barn og unge kan kjenne igjen flere kulturelle og teknologiske referanser. Svært få barn og barnefamilier går på konserter og ser symfonikonserter, men her får man en mulighet til å prøve noe nytt. – Sigurd Slåttebrekk

Les hele tilbakemeldingen

Visste du at:

Musikkfabrikken er spilt inn av Oslo-filharmonien (OF), som er Norges «nasjonalorkester» og et av Europas ledende symfoniorkestre. OF’s sjefdirigent siden 2020 er Klaus Mäkelä og orkesteret har 108 musikere. OF har de siste årene brukt vesentlige ressurser mot barn, unge og familier, som en langsiktig satsning for å sikre interessen for kulturarven med klassisk musikk. Innspillingen for Hunderfossen nye attraksjon gjøres vinteren 2023, i Oslo konserthus.

Hunderfossen
Hunderfossen

Musikkfabrikken er skapt av Sigurd Slåttebrekk, professor i piano som underviser til daglig på Musikkhøgskolen. Men visste du at han også har fått Spellemannsprisen, og er medskaper av hele det prisbelønnede Elias-universet? Det er laget intet mindre enn 91 episoder med redningsskøyta Elias, 3 helaftens spillefilmer, den er solgt i over 100 land, og har vunnet både Amandapris, Fartein Valen pris, er Emmy-nominert og vinner av Gullruten.

Hunderfossen er opptatt av lek & lær i sine attraksjoner, for hele familien sammen. I tillegg til det å ta vare på kulturarven med klassisk musikk, er det en liten overraskelse vi kan avsløre om temaet i Musikkfabrikken; synestesi. Synestesi er et sjeldent, men høyt verdsatt nevrologisk fenomen hvor sanseopplevelsene blandes. Der man f.eks ser ulike farger når man hører musikk. Mange store komponister har hatt denne «superkraften». Og kanskje vil en eller flere av våre gjester plutselig oppdage at det fins et begrep på denne sanseblandingen de selv opplever? Det sies at ca 1 av 200 har synestesi.

Hunderfossen
Hunderfossen

Et stort nettverk av samarbeidspartnere bidrar til realiseringen av Musikkfabrikken på Hunderfossen – herunder bl.a. Kulturrådet, Sparebankstiftelsen, Innlandet fylkeskommune, Musikkpedagogene, Bergesenstiftelsen, Oslo-filharmonien – og ikke minst Hunderfossen Eventyrpark selv. Prosjektet har en kostnadsramme på 18 mill + bygningsmasse på 800 kvm.

Visste du at det finnes over 1500 musikkorps i Norge? Med nærmere 60.000 glade musikanter? Og at selveste Kronprins Håkon er den høye beskytter av Norges Musikkorps Forbund? At 170.000 mennesker i Norge synger i kor, men at det i følge Norstats undersøkelse høsten 2022 er hele 558.600 som kunne tenke seg å synge i kor! Tenk så kjedelig det hadde vært på 17. mai og ved alle andre store anledninger uten den levende musikken. Har du lyst å begynne å spille i korps eller synge i kor, så heng deg på!

Hunderfossen
Hunderfossen

Animasjon og de utrolige spesialeffektene i Musikkfabrikken er laget av Fredrik Fotland i Expanse (kjent også fra VFX i Teddybjørnens jul og i TROLL-filmen), mens mye av teknikken er levert av Bravo. For øvrig har Hunderfossen Eventyrpark med seg det beste av leverandører lokalt, nasjonalt og internasjonalt til å skape denne spektakulære attraksjonen.

Kontaktskjema

Fyll ut skjemaet nedenfor og send oss dine spørsmål nedenfor. Vi svarer deg på dine henvendelse så snart som mulig. Du kan også ta kontakt med oss på 61 27 55 30 eller på [email protected]
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Drag files to upload.
Optionally click here to select files.
Dra inn filer her for å laste opp. Eventuelt
Klikk her
for å velge filer
Bestill billetter og overnattingspakker