Aktiviteter for barn: Norgesferie 2024

I eventyrriket finnes et mangfold av aktiviteter for barn, både store og små. Hunderfossen byr på full fart og heftige adrenalinkick, men her er det også rom for hvilepuls og den gode feriefølelsen.

Sommerferie 2024

Eventyrlig Norgesferie i Hunderfossen. Forhåndskjøp billetter nå

Eventyrriket Hunderfossen består av EventyrparkenBarnas Gård og Hunderfossen Hotell & Resort. Her finner du Norges største samling av troll og eventyr og opplevelser for hele familien sammen. Men husk; én dag kan bli litt lite. Her finnes mer enn 60 attraksjoner og aktiviteter for store og små.

Barnas Gård ligger idyllisk til, på en gammel husmannsplass med utsikt over Gudbrandsdalen og Lågen. Her kan du kose, klappe og mate dyrene. Barnas gård har også en spennende klatreløype og skogsbilbane – perfekt for å få utløp for energi og lekelyst. Og når blodsukkeret blir lavt hos store og små, er gårdsbutikkens fristende meny perfekt.

Eventyrparken er et eldorado også for de aller minste. Den lille bilbanen og Traktorbanen er perfekte for små motorinteresserte, mens andre vil garantert hygge seg i Lekehuset for småtroll eller på en fantastisk reise gjennom norske folkeeventyr i det store Eventyrslottet.

I sommer kan også de minste (fra 90 cm med voksen) bli med på en spennende tur med de rampete drage Fyr & Flamme. En kjøreattraksjon som er spennende for de minste, men også ganske morsom for større barn og litt barnslige voksne.

Aktiviteter for store barn

Reodor Felgens Hyperakselerator: Årets store nyhet er en ny oppfinnelse fra Aukrust-universet. I «Reodor Felgens Hyperakselerator» blir du tatt med på en enestående reise om bord i et helt nytt kjøretøy, drevet av miljøvennlig hydrogen utvunnet av ku-rap(!). Fest setebeltene, og bli med Solan & Ludvig på en utrolig kjøretur. ALDRI har du opplevd maken!

Hunderfossen Rafting: Geysirer, vanntåke og fossefall i over en halv kilometer lang kunstig elv. Ikke for ingenting at dette er blant parkens mest populære attraksjoner.

Høydeparken: Kjenn suget i magen når du klatrer i høyden med tretoppene og ser ned på de frådende vannmassene i raftinganlegget.

Il Tempo Extra Gigante: Norgeshistoriens mest spinnville bil, designet av selveste Kjell Aukrust, i en kjøreopplevelse av de sjeldne. Bygget for hånd av motorentusiaster i bilbyen München. Med toppfart på 65 km/t, er du garantert adrenalinkick og uorganisert frisyre ved målgang.

 • Museumsopplevelser for barn: På museum er det skikkelig kult for hele familien, i alle fall på Lillehammer. Et mangfold av aktiviteter og spennende oppdrag er flettet inn i historiske rammer, kunstneriske miljøer og vakre omgivelser. Her kan barna boltre seg i trygge omgivelser, og kanskje lærer de noe på veien.
 • Golf og minigolf: Ønsker du et slag golf, eller en eksklusiv variant av minigolf? Rett nord for Lillehammer finner du Hafjell Golfbane, en 9- hulls golfbane i tillegg til Skandinavias eneste puttingbane med 18 individuelle hull på ekte gress, mye bedre enn minigolf!
 • Hjulbob: Har du lyst til å prøve deg på en ekte olympiske aktivitet er Lillehammer Olympiske Bob- og akebane verdt et besøk. Mange foreldre leter etter litt tøffere aktiviteter, hvor de eldste barna kan få utfordret seg med aktiviteter som gir de et aldri så lite adrenalin-kick.
 • Jorekstad Fritidsbad: Jorekstad Fritidsbad er et badeland med flere basseng inne og ute, som ligger rett ved Lillehammer.
 • Ut på tur med familien: For barnefamilier finnes en rekke muligheter for fine og anbefalte sommer- og høstturer i lett terreng både på fjellet og i skogen. Opplev den spektakulære naturen med vandring – å bestige en topp, legge en stein på varden og lære navnet på nye fjelltopper er fin motivasjon for barna.
 • Sykkel: Lillehammer og Gudbrandsdalen er et sykkeleldorado. Mulighetene er mange, her finner du fantastisk sykkelterreng både for nybegynnere og de litt mer erfarne. Alt fra mer teknisk krevende ruter til familieruter på gode fjell- og seterveger og lett fjellterreng.
 • Hafjell Bikepark: Lillehammer og Gudbrandsdalen byr på utforsykling, bike parks og pumptracks tilrettelagt for alle ferdighetsnivåer. Morsomme sykkelaktiviteter som hele familien kan gjøre sammen! I regionen finner du Hafjell Bike Park som er godt tilrettelagt med tilbud til hele familien!
 • Rafting, riverboard og juving: Sjoa er kjent som Norges og en av verdens beste raftingelver. Her kan du oppleve spenning på elva i fantastiske omgivelser. Rafting passer for de fleste som liker fart og moro, fra de litt større barna og oppover. Det er også mulig å prøve seg på juving, elvebrett og mange andre spennende aktiviteter.
 • Kajakk og kano: Å padle er idyll og en flott måte å utforske naturen på, både for store og små. I Lillehammer og Gudbrandsdalen finnes det utallige vann og elver som kan utforskes med padleåren i vannoverflaten.
 • Hundekjøring på barmark: Du kan også prøve hundekjøring på barmark om sommeren. La ivrige trekkhunder ta deg med på en eventyrlig reise gjennom vakkert fjellandskap. Hundekjøring er en helt fantastisk måte å oppleve naturen og stillheten på. Du kan kjøre selv, eller sitte på.

Se flere aktiviteter i området på lillehammer.com

Bli med på eventyr

Kontaktskjema

Fyll ut skjemaet nedenfor og send oss dine spørsmål nedenfor. Vi svarer deg på dine henvendelse så snart som mulig. Du kan også ta kontakt med oss på 61 27 55 30 eller på troll@hunderfossen.no
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Drag files to upload.
Optionally click here to select files.
Dra inn filer her for å laste opp. Eventuelt
Klikk her
for å velge filer
Bestill her