Se åpningstider
onsdag 27. oktober

Eventyrparken: Stengt

Barnas Gård: 16. og 17. oktober
Kl. 11:00-16:00

Se hele kalenderen
a-A
For å endre tekststørrelsen, hold inne Ctrl (Windows/Linux) eller Cmd (Mac) og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske

Sau

Hosauen blir kalt søye, tekse eller sau; hannsauen vær, vedde eller bekre; ungen lam; og ettåringen gimber eller jømmer. En sau kan bli 8-12 år gammel.

Det er en myte at sauen er uintelligent, en myte som nok har sammenheng med at sauen ser ut til å ha en ikke-hierarkisk flokkmentalitet. Myten kommer til utrykk i begreper som «fåreskalle» og «dum som en sau»

Forskning viser det motsatte. En test har vist at sauer er i stand til å kjenne igjen ansiktstrekk hos i alle fall 50 andre sauer over en toårsperiode, og at enkelte individer er flinke til å lage hull i gjerde eller på annet vis overkomme hindringer som mennesker setter opp. Sauene er i stand til å identifisere slektninger og kan ha vennskap innenfor flokken. De har også individuelle karaktertrekk; noen er for eksempel veldig nærgående, mens andre klarer seg fint utenfor flokken.

Det finnes allikevel dekning for å påstå at vi gjennom domestikasjon har luka ut smartere sauer, siden de ofte blir sett på som problemdyr.

Kontaktskjema

Fyll ut skjemaet nedenfor og send oss dine spørsmål nedenfor. Vi svarer deg på dine henvendelse så snart som mulig. Du kan også ta kontakt med oss på 61 27 55 30 eller på troll@hunderfossen.no
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Drag files to upload.
Optionally click here to select files.
Dra inn filer her for å laste opp. Eventuelt
Klikk her
for å velge filer
Ledige billetter i høstferien