Reisen til Mars – En romodyssé fra Innlandet

Hvordan kan forskning på bjørner bidra til å få mennesket til Mars? Hvordan kan målinger av bjørner i hi hjelpe oss mennesker til å utforske verdensrommet ytterligere? Og vet du hva pulsen til bjørnen er når den ligger i hi? For å få svar på disse spørsmålene, må du møte opp på Energisenteret i sommer. Fra 11. juli til 31. juli vil det bli vist to forestillinger hver dag klokken 13.00 og 16.00. 

Reisen til Mars – En romodyssé fra Innlandet er et samarbeid mellom Høyskolen i Innlandet (HINN) og Energisenteret. Forestillingen har som mål å vise fram HINNS forskning til et yngre publikum på en spennende og lærerik måte.

– Energisenteret er opptatt av god formidling når det gjelder energi generelt, og fornybar energi spesielt. HINN har et forskningsmiljø der det skjer mye spennende, og vi ønsker å synliggjøre dette i våre kanaler. Forestillinger som dette er lærerike og underholdende både for våre gjester og ansatte, sier daglig leder i Energisenteret, Bjørn Kleiven.

Forestillingen er en tyvstart på forskningsdagene, som går av stabelen i september. Da flyttes scenen ut fra senteret og inn på både Standtorget, AMFI Elverum og CC Hamar.

Skuespillerne er rekruttert fra Energisenterets fantastiske sommeransatte. Henrik Selbæk, Maria Øyberg Toftaker og Andrea Hartviksen var ikke vonde å be da vi spurte om de kunne tenke seg å jobbe som skuespillere i sommer, i tillegg til sine vanlige arbeidsoppgaver.

– Vi synes dette både er interessant, morsomt og litt annerledes. Det er en utfordring vi liker, samtidig som vi kommer nært inn på publikum. Vi gleder oss til å vise forskning på en litt annerledes måte, sier trioen som vil bli å finne på scenen inne på Energisenteret i hele juli.

Forestillingen vil gå under Forskningsdagene på følgende datoer:

  • Lørdag 23. september på Strandtorget
  • Onsdag 27. september på AMFI Elverum
  • Lørdag 30. september på CC Hamar
Gå tilbake til nyhetsoversikt

Kontaktskjema

Fyll ut skjemaet nedenfor og send oss dine spørsmål nedenfor. Vi svarer deg på dine henvendelse så snart som mulig. Du kan også ta kontakt med oss på 61 27 55 30 eller på troll@hunderfossen.no
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Drag files to upload.
Optionally click here to select files.
Dra inn filer her for å laste opp. Eventuelt
Klikk her
for å velge filer
Bestill her