Åretes nyheter fra Energisenteret

Du kan løpe for livet, eller bruke tankekraft for å flytte på kula. I tillegg børster vi støv av både Fire på rad og den tradisjonelle treningssykkelen.

Løp for livet
I skogene rundt Hunderfossen Eventyrpark finnes det mange troll. Ett av trollene har villedet seg inn på Energisenteret. Møter du dette trollet, må du løpe for livet. Velg mellom tre løyper av ulik vanskelighetsgrad og se om du når fram til eventyrslottet idet sola står opp og trollet blir til stein.
I «Løp for Livet» skal du løpe på en tråkkeplate. Jo fortere du tråkker, desto fortere kommer du fram. Bak deg jager et sultent troll av det litt skumle slaget. I spillet dukker det også opp andre kjente og kjære skapninger fra eventyrverden.


To ulike varianter av Mindball
Det klassiske Mindball, hvor du skal forsøke å slappe mest mulig av for å få kula over på motstanderens side, har vært svært etterspurt etter at det ble fjernet i utstillingen. Nå står endelig en ny og fersk versjon klar til sommers. Ved hjelp av et pannebånd med sensorer fanges hjernens Alfa- og Theta-bølger  opp. Den som klarer å slappe best mulig av får ballen over på motstanderens side og vinner spillet. Den andre varianten av spillet heter Mindball Play. Her kan opptil to spillere spille mot hverandre på skjerm. Du skal klare å styre en kule langs en kulebane. Også her er det viktig å roe ned for at kulen skal lystre de elektriske impulsene fra hjernen.

Klassikere
I samme området er det klassiske spiller «Fire på rad» satt opp som et avbrekk til de litt mer krevende aktivitetene. Det eneste som skiller det fra det tradisjonelle Fire på rad er størrelsen. Som om ikke det er nok, kan du teste hvor mye energi du klarer å få ut av en treningssykkel med påmontert dynamo. Klarer du å tråkk nok til å få lys i pæra?
Beholder favorittene
Lek og lær om energi på Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark
Foruten årets nyheter er Energisenteret spekket med spennende aktiviteter og opplevelser for liten og stor. «Lek med været», hvor du kan lære om værfenomener og kjenne været på kroppen,  «Vannfallet», hvor du lærer om vannkraft ved å utforske den innendørs «elva» er åpent i sommer. Det samme med «Blindebukk», der du skal finne veien i stummende mørke ved å følge naturlydene og vår egen Van de Graaff-generator, som lover en hårreisende opplevelse. Eller hva med vårt høydigitale grisefjøs i «Elsikkerhet i Landbruket», eller «VRsmart» hvor du skal bygge en energieffektiv hytta i Hafjell. Også her kan det være spor at troll 😉

NB! Enkelte aktiviteter kan være stengt som følge av smittevernsråd fra helsemyndighetene. Vi holder oss oppdatert til enhver tid.
Gå tilbake til nyhetsoversikt

Kontaktskjema

Fyll ut skjemaet nedenfor og send oss dine spørsmål nedenfor. Vi svarer deg på dine henvendelse så snart som mulig. Du kan også ta kontakt med oss på 61 27 55 30 eller på troll@hunderfossen.no
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Drag files to upload.
Optionally click here to select files.
Dra inn filer her for å laste opp. Eventuelt
Klikk her
for å velge filer
Bestill her