Episode 6: Fryser dyra om vinteren?

Når vi har på oss bobledress, lue og votter om vinteren, og ser på dyra som står ute uten klær; da er det lett å se for seg at det må være iskaldt! Men heldigvis fryser ikke dyra slik som oss. Ida har funnet fire grunner til at dyra holder seg varme om vinteren, og tar en titt på de forskjellige egenskapene til dyra på gården.

Episode 5: hva dyra spiser?

Hvorfor kan nesten alle dyr leve av å spise gress, når vi mennesker ikke kan det? Hva skjer med dyra hvis de spiser annen mat? Og spiser dyr mat og ting som ikke er bra for dem hvis de får det servert? Svaret på det siste er dessverre ja, så derfor har vi mennesker et ansvar for å ikke gi dem mat som de ikke har godt av, og som de i naturen ikke ville hatt tilgang på.

Episode 4: Hvordan ser dyra?

Har du tenkt over at hesten kan se nesten helt rundt seg selv, eller at hunder ikke ser hverken rødt eller grønt? Ida har invitert Tinius på gårdsbesøk for å teste synet til dyra. For hva skjer når man ikke har samsyn? Svaret får du i denne episoden!

Episode 3: Hva skjer når lamaene stikker av?

Alt går ikke etter planen når Ida skal flytte lamaene til sommerbeite. Lamaene vil helst finne sine egne veier, og tar seg noen avstikkere både gjennom skogen, over bilveien og ut på naboens nysådde åker… Vi lot kameraet rulle, og ble med på turen. Om de til slutt kom seg på beitet, det gjenstår å se.

Episode 2: Hvorfor spytter lamaene?

 

Tenk om vi mennesker hadde gulpet opp rester fra middagen, og spyttet familien vår i ansiktet med oppkastet hvis vi ikke får viljen vår. Det er helt uhørt! Men for lamaene så er det hverdags. Men det er ikke slik at de spytter på alt og alle uten grunn, og det er lett å se om en lama er irritert og nærmer seg bristepunktet for å sende avgårde en spray.Hva som provoserer dem? Hvordan lamaen viser at den er irritert? Hva som faktisk kommer ut når lamaen spytter?
Ida har tatt turen inn i lamaflokken for å gi deg svaret.

Episode 1: Hvordan sover dyrene?

Når du besøker gården så er nok ikke alle dyrene våkne, men det er ikke sikkert at du merker at de sover.
Vi mennesker bruker omtrent en tredjedel av livet vårt på å sove, søvn er faktisk nødvendig for å overleve. Men søvn er ikke det samme som å legge seg ned, lukke øynene og koble ut. I hvert fall ikke i dyrenes verden.Flaggermusa sover hengende opp ned, flamingoer sover stående på ett ben og flere sjøpattedyr kan svømme mens de sover. Men hva med dyrene på gården?

Ida har tatt en nærmere titt på gårdsdyrenes søvnvaner, og funnet flere finurlige måter å sove på.

Vil du lære mer?

Abonner på vår YouTube kanal for å lære mer om dyrene på gården. Flere episoder kommer snart!

Besøk Barnas Gård i høstferien

Kontaktskjema

Fyll ut skjemaet nedenfor og send oss dine spørsmål nedenfor. Vi svarer deg på dine henvendelse så snart som mulig. Du kan også ta kontakt med oss på 61 27 55 30 eller på troll@hunderfossen.no
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Drag files to upload.
Optionally click here to select files.
Dra inn filer her for å laste opp. Eventuelt
Klikk her
for å velge filer
Sikre deg plass, kjøp billetter nå!