Episode 1: Bli med når hestene skal til tannlegen

Kan hester få hull i tennene, og må de ha tannregulering hvis de har skjeve tenner? Bli med når Elizabeth tar med seg gårdens hester til tannlegen, og får svar på mange av tingene hun lurer på om hestens tenner.

Episode 2: Fryser dyra om vinteren?

Når vi har på oss bobledress, lue og votter om vinteren, og ser på dyra som står ute uten klær; da er det lett å se for seg at det må være iskaldt! Men heldigvis fryser ikke dyra slik som oss. Ida har funnet fire grunner til at dyra holder seg varme om vinteren, og tar en titt på de forskjellige egenskapene til dyra på gården.

Episode 3: Hva skjer når lamaene stikker av?

Alt går ikke etter planen når Ida skal flytte lamaene til sommerbeite. Lamaene vil helst finne sine egne veier, og tar seg noen avstikkere både gjennom skogen, over bilveien og ut på naboens nysådde åker… Vi lot kameraet rulle, og ble med på turen. Om de til slutt kom seg på beitet, det gjenstår å se.

Episode 4: Usynlig gjerde

Geitene våre går nå bak et usynlig gjerde. Elizabeth forklarer hvordan Nofence virker, og hvorfor geitene våre ikke stikker av. Dyrene veiledes ved hjelp av lydsignaler, men hvis geitene trosser lydsignalene og bryter seg ut, så får de et kort støt. Dyrene lærer seg dette veldig raskt, og snur når de hører lyden. Elizabeth liker ikke å få støt, men overtales til å teste støtet på seg selv, og finne ut om ubehaget er nok til å holde seg på innsiden av gjerdet. Resultatet får du se i denne episoden.

Nofence er et etablert produkt, og i 2022 så er det ca 50.000 dyr som har beitet bak usynlige gjerder i Norge. Ønsker du å lære mer om Nofence så anbefaler vi å ta en titt på deres nettsider: www.nofence.no

(Denne videoen er på ingen måte sponset eller administrert av Nofence)

 

Episode 5: hva dyra spiser?

Hvorfor kan nesten alle dyr leve av å spise gress, når vi mennesker ikke kan det? Hva skjer med dyra hvis de spiser annen mat? Og spiser dyr mat og ting som ikke er bra for dem hvis de får det servert? Svaret på det siste er dessverre ja, så derfor har vi mennesker et ansvar for å ikke gi dem mat som de ikke har godt av, og som de i naturen ikke ville hatt tilgang på.

Episode 6: Hvordan ser dyra?

Har du tenkt over at hesten kan se nesten helt rundt seg selv, eller at hunder ikke ser hverken rødt eller grønt? Ida har invitert Tinius på gårdsbesøk for å teste synet til dyra. For hva skjer når man ikke har samsyn? Svaret får du i denne episoden!

Episod 7: Hvordan sover dyrene?

Når du besøker gården så er nok ikke alle dyrene våkne, men det er ikke sikkert at du merker at de sover.
Vi mennesker bruker omtrent en tredjedel av livet vårt på å sove, søvn er faktisk nødvendig for å overleve. Men søvn er ikke det samme som å legge seg ned, lukke øynene og koble ut. I hvert fall ikke i dyrenes verden.Flaggermusa sover hengende opp ned, flamingoer sover stående på ett ben og flere sjøpattedyr kan svømme mens de sover. Men hva med dyrene på gården?

Ida har tatt en nærmere titt på gårdsdyrenes søvnvaner, og funnet flere finurlige måter å sove på.

Episode 8: Hva vil dyra ha i påskeegget sitt?

Elizabeth og Ida tester hva dyra helst vil ha i påskeegget sitt. Vi har fått inn mange morsomme forslag, og tester hva de liker best! Kanskje får du deg en overraskelse?

 

 

Episode 9: Hvorfor spytter lamaene?

 

Tenk om vi mennesker hadde gulpet opp rester fra middagen, og spyttet familien vår i ansiktet med oppkastet hvis vi ikke får viljen vår. Det er helt uhørt! Men for lamaene så er det hverdags. Men det er ikke slik at de spytter på alt og alle uten grunn, og det er lett å se om en lama er irritert og nærmer seg bristepunktet for å sende avgårde en spray.Hva som provoserer dem? Hvordan lamaen viser at den er irritert? Hva som faktisk kommer ut når lamaen spytter?
Ida har tatt turen inn i lamaflokken for å gi deg svaret.

Vil du lære mer?

Abonner på vår YouTube kanal for å lære mer om dyrene på gården. Flere episoder kommer snart!

Besøk Barnas Gård i høstferien!

Kontaktskjema

Fyll ut skjemaet nedenfor og send oss dine spørsmål nedenfor. Vi svarer deg på dine henvendelse så snart som mulig. Du kan også ta kontakt med oss på 61 27 55 30 eller på troll@hunderfossen.no
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Drag files to upload.
Optionally click here to select files.
Dra inn filer her for å laste opp. Eventuelt
Klikk her
for å velge filer
Bestill her