Lek og lær i eventyrriket

Et besøk til Hunderfossen skal være både lærerikt og morsomt. I Eventyrparken finner dere et bredt utvalg av attraksjoner og aktiviteter for barn, hvor de også lærer noe. Her kan barna lære om kjente og kjære folkeeventyr, kjøreregler, energi og mye mer. På Barnas Gård Hunderfossen kan også barna lære mer om dyrene på gården.

Trygg trafikk på bilbanene

Bil tur for barna på Shelbanen

I Eventyrparken finner dere 3 ulike bilbaner hvor barna kan lære om trygg trafikk. På Shell Kjøreskole, Mini Mercedes-Benz banen og Volvo Lastebilbane får de minste prøve seg i førersetet og får tildelt sitt helt eget førerkort.

Energisenteret

Energisenteret-hunderfossen-lillehammer

Jakten på den gode energi
Energisenteret jakter de gode energikildene. Senteret er proppfullt av spennende aktiviteter. Her kan du leke og lære om energi med vann, vind, værfenomener og elektrisitet. Våre attraksjoner dekker alle de fornybare energikildene. Visste du at energi hverken kan skapes eller forsvinne, at den bare kan forandrer form? Energi er evnen til å utføre et arbeid, og på Energisenteret må du bruke din egen energi for å få ting til å skje. Det og masse annet spennende kan du lære hos Energisenteret, helt innerst i Eventyrparken. 

Kjente og kjære folkeeventyr

I Eventyrslottet og Eventyrgrotta får store og små et gledelig gjensyn med kjente og kjære folkeeventyr. Hør eventyret om Prinsessen som ingen kunne målbinde, Veslefrikk med Fela om mange fler. På Kongsgården får dere oppleve moderniserte eventyrforestillinger, inspirert av gamle klassikere. Forestillingene byr på humor, sang og dans, og er en morsom opplevelse for hele familien sammen.

Lær om bærekraft med Reodor Felgen

aktiviteter-innendors-hunderfossen-eventyrpark-lillehammer-norge

Månelyst i Flåklypa
«Månelyst i Flåklypa» var en suksess på norske kinoer. I Eventyrparken kan du selv prøve deg som testpilot i «Testsenter for Månelyst i Flåklypa». Her får du møte oppfinner og sykkelreparatør Reodor Felgen, selvfølgelig den evige optimisten Solan og ikke minst den saktmodige Ludvig som er kjent fra Kjell Aukrust sin fantastiske nasjonalskatt. Med verdensrommet som arena blir det finurlige, lærerike og lekne utfordringer for hele familien. På veien møter dere også mange av kulissene og figurene som ble benyttet i produksjon av filmen «Månelyst i Flåklypa». I vår videoserie får dere også lære mer om hvordan attraksjonen ble til.

Reodor Felgens Hyperakselerator

Årets nyhet i 2021 var basert på Felgens siste nyvinning: Hyperakseleratoren. Her får store og små et innblikk i fornybart drivstoff og bærekraftige ideer for fremtiden. Vi håper å kunne inspirere barn til å engasjere seg for bærekraft og tar opp temaet på en måte som er morsom og underholdende. Kanskje finnes fremtidens Felgen blant våre gjester?

Reodor Felgens Hyperakselerator mottok i 2022 Thea-Award for beste attraksjon i sin klasse

Lær om dyra på Barnas Gård

Barnas Gård Hunderfossen er en besøksgård med opplevelser og aktiviteter for barn og voksne som ønsker nærkontakt med dyr! På gården bor over 150 dyr som er godt vant med folk og elsker besøk av store og små dyrevenner. Her kan dere møte alt fra Norsk dølafe til Australske emuer.

Barnas Gård er en plass for lek og læring. Her kan både barn og voksne lære mer om dyra på gården, og hvordan man behandler dyra på en best mulig måte. Ved innhengningen til dyrene finner dere informasjon om rasen og hvordan de liker å blir behandlet. Her kan dere også se hvilke dyr dere kan gå inn til og mate.

Lær mer om dyra på gården i vår video serie på YouTube: Livet på Gården på YouTube

Gå tilbake til nyhetsoversikt

Lek og lær i sommerferien

Bli med på eventyr. Forhåndskjøp billetter nå!

Kontaktskjema

Fyll ut skjemaet nedenfor og send oss dine spørsmål nedenfor. Vi svarer deg på dine henvendelse så snart som mulig. Du kan også ta kontakt med oss på 61 27 55 30 eller på troll@hunderfossen.no
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Drag files to upload.
Optionally click here to select files.
Dra inn filer her for å laste opp. Eventuelt
Klikk her
for å velge filer
Bestill her