Kulturministeren åpnet Musikkfabrikken for 1 million besøkende

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen åpnet i dag en uvanlig publikumsattraksjon, med klassisk musikk, sanselige opplevelser, avansert teknologi og animasjon i 4 dimensjoner.

Formålet med Musikkfabrikken er å begeistre barn og unge til både å bli glad i kunstmusikk. Musikkfabrikken er et nasjonalt prosjekt utviklet av Animando (kjent for bl.a redningsskøyta Elias), som startet med klassiske konsertforestillinger av Oslo-filharmonien. Etter 6 års planlegging, åpnet i dag Musikkfabrikken på Hunderfossen, og til høsten reiser Riksteateret rundt hele Norge med sin variant av Musikkfabrikken.

Attraksjonen i Hunderfossen Eventyrpark er utviklet i nært samarbeid med Musikkpedagogene. Både Innlandet fylkeskommune, Kulturrådet, Bergesenstiftelsen og Sparebankstiftelsen DnB er med som bidragsytere. Med over 1000 kvm boltreplass, inneholder Musikkfabrikken både prelude med animasjon og selvspillende flygel, en norskprodusert skreddersydd 4D-film, og et vakkert sanserom der man sammen kan skape farger til musikk i gedigne formater.

Direktør Hogne Høstmælingen i Hunderfossen Eventyrpark fremhevet unikheten ved Musikkfabrikken, at dette sannsynligvis er den eneste fornøyelsesparken i verden som har en attraksjon tuftet på klassisk kunstmusikk, og at den passer godt inn i parkens lek & lær-profil med mål om å berike barn og voksne.

I sin åpningstale sa Kultur-og likestillingsministeren at hun «…håper at barn og voksne nå vil komme hit til Hunderfossen og oppdage den klassiske musikken – og det store, grenseløse universet den er».

Musikkfabrikken på Hunderfossen har vært prøve-åpen i 5 dager, med et par tusen testgjester innom attraksjonen før den offisielle åpningen i dag. Hunderfossen har et årlig besøk på ca en kvart million gjester, med tilreisende fra hele landet.

Musikkfabrikkens hovedpersoner: Herbert og KlaraMusikkfabrikkens hovedroller Herbert (Nathaniel Liodden) og Klara (Tind Kirvil Haaland Tjore) var også tilstede på åpningen.

Gå tilbake til nyhetsoversikt

Musikkfabrikken

Musikkfabrikken er en ny 4D attraksjon sommeren 2023 som tar seeren med inn i musikken på en banebrytende måte. Her oppleves musikken med alle sanser!

Kontaktskjema

Fyll ut skjemaet nedenfor og send oss dine spørsmål nedenfor. Vi svarer deg på dine henvendelse så snart som mulig. Du kan også ta kontakt med oss på 61 27 55 30 eller på troll@hunderfossen.no
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Drag files to upload.
Optionally click here to select files.
Dra inn filer her for å laste opp. Eventuelt
Klikk her
for å velge filer
Bestill her