Iskunstner Elisabeth Kristensen

Eventyrlig iskunst

Iskunstner Elisabeth Kristensen formgir altertavlen i Iskatedralen av mer enn fire tonn krystallklar is. Hun er Norges eneste heltids utøvende iskunstner, og har drevet med faget i 18 år! Hun er født på Lillehammer, oppvokst i Kautokeino og Alta, men har de siste 20 årene hatt base i Kristiansand. Elisabeth deltar på kunstkonkurranser verden rundt, med nærmere 200 reisedøgn årlig. Med seg på reisene har hun en 70 kgs koffert, full av spesialverktøy for iskunst. Hun har vært med på å lage iskusnst og snøhoteller Jukkasjärvi, Valloire, Latvia, Russland, Alta og Hunderfossen.

Denne vinteren har hun for sjuende året på rad laget eventyrlige kulisser til Hunderfossen Vinterpark. Årets utgangspunkt har vært musikk og norske eventyr.

 – Materialet tiltrekker meg. Det beste med isen er at det består av vann. Det er så eksklusivt. Du former noe som din egen kropp er skapt av og som alle er avhengige av.

Å lage kunst av is er utfordrende. Temperatursvingninger endrer materialet og det kan også knekke under arbeid. Skjer det, må hun prøve å «lime» det sammen igjen med vann, eller starte helt på nytt. At materialet er gjennomsiktig gir også sine utfordringer. Alt synes, og det fins ikke skygge. Men at det er utfordrende hindrer ikke Elisabeth, og resultatene er noe helt unikt som må oppleves!

Elisabeth legger ned mange dager og flerfoldige timer i kunsten sin. Men når våren kommer forsvinner den. Hun synes likevel det er nettopp derfor denne kunsten er så spennende. Det har en verdi først og fremst fordi den ikke varer. Man har den en kort tid, også forsvinner den tilbake til naturens kretsløp. Den er taktil og veldig poetisk. Isen har en skjønnhet som fascinerer. Hun opplever at alle som ser henne arbeide stopper opp og kikker, de tiltrekkes til isen.

– Sånn sett får man mye gratis som kunstner når man jobber med et materiale som er vakkert – uansett om man driter seg ut. Materialet er virkelig vakkert.

 

Se åpningstider

Gå tilbake til nyhetsoversikt

Kontaktskjema

Fyll ut skjemaet nedenfor og send oss dine spørsmål nedenfor. Vi svarer deg på dine henvendelse så snart som mulig. Du kan også ta kontakt med oss på 61 27 55 30 eller på troll@hunderfossen.no
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Drag files to upload.
Optionally click here to select files.
Dra inn filer her for å laste opp. Eventuelt
Klikk her
for å velge filer
Bestill her