Hunderfossen vinner parkbransjens «Oscar» (igjen!)

Orlando, 14.11.23: Midt i blant verdens største fornøyelsesparker, ble Hunderfossen Familiepark utropt som vinner av parkbransjens «Oscar» 2023 for nyheten Musikkfabrikken, i kategorien «limited budget». Disney ble den andre vinneren, i kategorien «unlimited budget» med sin nyhet «Guardians of the Galaxy».

Thea award

Det er Themed Entertainment Association (TEA) som står bak kåringen. På verdensbasis er det mer enn 5000 fornøyelsesparker med store og små nyheter hvert år, der de 100 beste parknyhetene vurderes nøye. Juryen består av 23 bransjespesialister, som innstiller til et styre på 7, som til slutt velger ut 12 vinnere av ulike THEA-priser. 2 av prisene tildeles temaparkene som har de mest oppsiktsvekkende og beste nyhetene i 2023.

“Celebrating excellence is core to the TEA mission”, sier Melissa Oviedo, TEA International Board President.  “These remarkable individuals have demonstrated unparalleled creativity, innovation, and commitment to delivering extraordinary guest experiences on a truly global scale. Their work has not only entertained and inspired millions but also continues to shape the future of our industry.”

Musikkfabrikken Hunderfossen ble kåret til verdens beste attraksjon i prisklassen under 100 mill («limited budget»). Juryens begrunnelse er at Musikkfabrikken Hunderfossen er spektakulær, original og morsom, har høy læringsfaktor for alle aldersgrupper, har en gjennomført helhet, og har et universelt språk med musikk og farger.

Musikkfabrikken

 

Sigurd Slåttebrekk, skaperen av Musikkfabrikken, produsent i Animando og professor ved Norges musikkhøgskole var til stede under kunngjøringen:

Dette er så man må klype seg i armen! De to hovedprisene går til Disney – og lille Musikkfabrikken i Hunderfossen!  All ære til Hunderfossen Familiepark for å tørre å tenke ut av boksen, og satse på en så uvanlig publikumsattraksjon. Men du verden for en mottakelse den har fått, og med THEA-prisen viser det at vi definitivt har lykkes. Nå er drømmen å ta satsningen videre til internasjonale oppsetninger!

Hogne Høstmælingen, direktør i Hunderfossen Familiepark, initiativtaker og prosjektleder for attraksjonen:

Dette er den beste bursdagsgaven vi kunne få i vårt 40-års jubileum. Vi har jobbet iherdig med dette over mange år, og jeg vil takke våre eiere, ansatte, samarbeidspartnere og leverandører som gjorde drømmen til virkelighet. De norske parkattraksjonene generelt har høy anseelse utenlands, men det er likevel smått utrolig at det er 2. gang at Hunderfossen får THEA-prisen, sist med Reodor Felgens Hyperakselerator i 2021.

Det er 30. gang TEA gjennomfører denne årlige prisutdelingen, og selve overrekkelsen skjer i Hollywood 14. mars 2024, under en «grand gala» med 1000 inviterte fra mer enn 40 land.

 

 

Kontaktskjema

Fyll ut skjemaet nedenfor og send oss dine spørsmål nedenfor. Vi svarer deg på dine henvendelse så snart som mulig. Du kan også ta kontakt med oss på 61 27 55 30 eller på troll@hunderfossen.no
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Drag files to upload.
Optionally click here to select files.
Dra inn filer her for å laste opp. Eventuelt
Klikk her
for å velge filer
Bestill her