40 år med eventyr

for store og små

40 år med eventyr

for store og små

Barndomsminner i 40 år

Selvom det er lenge siden, kjennes det nært. Gode opplevelser er med deg resten av livet. I 40 år har Hunderfossen skapt minner for store og små. Noe er som det alltid har vært, andre ting har fått ny drakt, og noen eventyr er splitter nye! I sommer er du invitert til å gi gamle barndomsminner nytt liv, og la en ny generasjon skape nye eventyr og opplevelser for livet.

Husker du?

Det begynte med en grønn skog og en god idé

I Norge har eventyr og fortellinger vært en del av vår identitet i all tid. Vår historie på Hunderfossen begynte for 40 år siden. På en gård nord for Lillehammer, ved Gudbrandsdalslågen, bodde Anders og Kari Huuse. De hadde en drøm om å skape noe unikt – en norsk familiepark som kombinerte lek, læring og ekte eventyr.

Ideen tok ytterligere form da Anders møtte den kreative filmskaperen Ivo Caprino. Sammen planla de en eventyrlig verden for barn – i hjertet av skogen på Hunderfossen.

Et langvarig samarbeid startet, og parken begynte å ta form. Verdens største troll, på 14 meter høyt (og dét sittende!), ble bygget. Og i tiden etter har flerfoldige tusen barn blitt fotografert på tærne til denne vennlige kjempen. Trollet ble raskt ikonisk for Hunderfossen, og et velkent landemerke.

Snart vokste en eventyrpark frem, fylt med aktiviteter og eventyr fra Asbjørnsen & Moes verden.

I 2024 feirer Hunderfossen Eventyrpark 40 år med eventyr, og har gleden av å tenke tilbake på alle historiene og eventyrene som har blitt skapt nettopp her. Historier og gode minner skapt av gjester og ansatte.  En ekte eventyrsamling i seg selv.

Se eventyret om Hunderfossen

40 år med eventyr

Mye har skjedd på 40 år! Se et lite utvalg historiske bilder her. Kanskje kjenner du deg igjen?

Eventyrbursdag!

Prinsessen elsker bursdager, og det gjør vi óg! Og det som er så fint med bursdager, er at det er noen som har bursdag hver eneste dag! Bli med på feiringen til prinsessen:

Snipp, snapp, snute, så var dette eventyret på ingen måte ute!

Hunderfossen er parken som aldri blir ferdig utbygd. For å bevare arven vi er så glade i, må vi aldri slutte å fornye oss. I år feirer Hunderfossen 40 år og du er invitert til å være en del av historien og skape nye eventyr i gamle klassikere og splitter nye attraksjoner sammen med oss.

I tillegg til folkeeventyr og fortellertradisjon, tar Hunderfossen vare på kulturarven med klassisk musikk og gir musikkglede til nye generasjoner. Hunderfossen Eventyrparks Musikkfabrikken ble i 2023 kåret til verdens beste fornøyelsesparkattraksjon.

Kontaktskjema

Fyll ut skjemaet nedenfor og send oss dine spørsmål nedenfor. Vi svarer deg på dine henvendelse så snart som mulig. Du kan også ta kontakt med oss på 61 27 55 30 eller på troll@hunderfossen.no
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Drag files to upload.
Optionally click here to select files.
Dra inn filer her for å laste opp. Eventuelt
Klikk her
for å velge filer
Bestill her