5 tips til en eventyrlig høstferie

Høst i Hunderfossen byr på nydelige farger, eventyrlig stemning og gode opplevelser for store og små. Les mer om hvordan høsten 2020 blir i Hunderfossen her. 

Her er våre beste tips til en eventyrlig høstferie:

1. Planlegg tidlig 

Eventyrlige høstpakker
For å få mest ut av høstferien anbefaler vi å være tidlig ute med planleggingen. Vi har egne høstpakker med overnatting og inngang til Eventyrparken. Enkel bestilling og rabatterte priser. I våre pakker kan du også legge til billetter Barnas Gård Hunderfossen og Jorekstad Fritidsbad.


Hunderfossen Hotell & Resort ligger i gangavstand fra Eventyrparken og Barnas Gård. Her kan dere booke hotellrom, hytter eller leililighet. Våre pakker kan også kombinere med andre familievennlige overnattingsteder i nærheten.

Husk å bestille billetter og overnatting i god tid for å sikre deg plass! 
Vi har i år begrenset antall billetter og alle billetter må forhåndskjøpes til fastsatt dato på nett (Kan bli utsolgt).
Se åpningstider og priser.


2. Nærkontakt med dyr – Senk pulsen hos Barnas Gård Hunderfossen

Barnas Gård Hunderfossen har opplevelser og aktiviteter for barn og voksne som ønsker nærkontakt med dyr! Kos, klapp og mat dyrene, spis god mat i gårdsbutikken og få utløp for energi og lekelyst i klatreløypa eller på skogsbilbanen. Gården ligger idyllisk til, på en gammel husmannsplass med utsikt over Gudbrandsdalen og Lågen. Husk å kjøpe fôrpose for å mate dyrene. 


3. Aktiv ferie for store og små

Få opp feriepulsen med en aktiv høstferie. I området rundt Hunderfossen finner du mange muligheter for en aktiv høstferie.

Klatring
Ønsker du å prøve deg på klatring kan du besøke Høydeparken i Hunderfossen Eventyrpark. Her har vi 5 løyper med ulike vanskelighetsgrader. I Lillehammer sentrum finner du Norges råeste innendørs klatresenter, Tyrili Klatresenter, med egne områder for barn.

Rafting i Sjoa
Sjoa er som er kjent en av verdens beste og mest populære elver for rafting. Turene til GoRafting og Sjoa Raftingsenter er tilpasset ulike nivåer og tilpasset ønske og erfaring. Familierafting passer fra det året man fyller 7 år

Stå på ski i høstferien
Er du en skikkelig ski-entusiast, så kan du ta med deg skiene til Kvitfjell eller til Sjusjøen i høstferien.

Et ekte sykkeleldorado
Alle fjellområdene har flotte sykkelmuligheter, enten du trives best på setervei, sti eller i utforløypa.  Vil du prøve deg på downhill er Hafjell Bike Park en av Europas beste. Barn helt ned i 8 år kan fint prøve seg. Også på Sjusjøen Mountain Bike Park finner du ulike sykkelløyper for hele familien. Her finner du også ferdighetsløyper og pumptrack for lek og moro.

Hundekjøring i høstfjellet
Prøv hundekjøring på barmark i de vakre høstomgivelsene. Turene går på en flott gammel setervei, eller på idylliske skogsveier.


4. Eventyrlige naturopplevelser

Få ting er vel vakrere enn norsk natur i høstkledning. Ta beina fatt og dra på eventyr i skog og mark.

Dra på små tilgjengelige utflukter, eller sikt på den høyeste toppen. Gudbrandsdalen er historisk kjent for å ha den friskeste luften, så her er det bare å trekke inn.

Velg mellom Sjusjøen, Nordseter, Synnfjell, Skeikampen, Hafjell, Kvitfjell, Gålå, Espedalen, Venabygdsfjellet og Kvamsfjellet.

Her finner du noen av landets beste tur- og sykkelstier. I tillegg finner du to av Norges nasjonalparker i Gudbrandsdalen, Rondane Nasjonalpark og Langsua Nasjonalpark.

Naturopplevelser fra hesteryggen
Å oppleve den storslåtte naturen fra hesteryggen, er en uforglemmelig opplevelse. Du kan velge mellom å ri på dagsturer og på lengre turer med overnatting. Her kan alt fra nybegynnere til mer øvede prøve seg. Vi garanterer at barna vil elske det! Passer fra ca 8 år og oppover.

Les mer på Lillehammer.com


5. Kulturopplevelser for hele familien

I Hunderfossen Eventyrpark kan du oppleve eventyrlig underholdning på Kongsgården i høstferien. Men området har også mer å by på når det kommer til kulturopplevelser for store og små.

Her finner du noen av de mest spennende museene for barn i Norge. Både MaihaugenLillehammer KunstmuseumNorsk Vegmuseum og Norges Olympiske Museum er like spennende for barn og unge som for voksne.

Maihaugen Friluftsmuseum
På Maihaugen er det spennende aktiviteter, vakre omgivelser og gode opplevelser for hele familien. Maihaugen er et av de største friluftsmuseene i Norge og har 200 bygninger fra 1200-tallet og fram mot i dag. Senk skuldrene, nyt omgivelsene, og lev deg inn i livet for over hundre år siden.

Lillehammer Kunstmuseum
Museet utmerker seg med sin regionale forankring, nasjonale relevans og internasjonale profil. Samlingen består av rundt 1500 kunstverk som fra ulike perspektiver forteller Norges kunsthistorie fra 1800-tallet til i dag. Hovedbygget som ble tegnet av Snøhetta er i dag et arkitektonisk ikon.

Norsk vegmuseum
Like ved Hunderfossen Eventyrpark finner du Norsk Vegmuseum. En interaktiv opplevelse for både store og små. I 2019 åpnet dørene Norsk Kjøretøyhistorisk museum som er en del av Norsk Vegmuseum. I det nye museet finner du eksempler på hva som har rullet på norske veier fra starten på 1900-tallet og fram til 1990-tallet. Utstillingen inneholder rundt 80 motorkjøretøyer og ca. 60 sykler og viser også flere unike norskproduserte kjøretøyer. Norsk Vegmuseum er en spennende opplevelse for både store og små bilentusiaster!

Her er det er alltid mye å gjøre for hele familien. Se flere aktiviteter og ting å gjøre på lillehammer.comVelkommen til en eventyrlig høstferie i Hunderfossen!

Gå tilbake til nyhetsoversikt

Begrenset antall - book nå!

Det blir i år begrenset antall billetter tilgjengelig i høstferien. Book din høstferiepakke nå for å sikre deg plass.

Kontaktskjema

Fyll ut skjemaet nedenfor og send oss dine spørsmål nedenfor. Vi svarer deg på dine henvendelse så snart som mulig. Du kan også ta kontakt med oss på 61 27 55 30 eller på troll@hunderfossen.no
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Drag files to upload.
Optionally click here to select files.
Dra inn filer her for å laste opp. Eventuelt
Klikk her
for å velge filer
Kjøp sesongkort 2021 - begrenset antall