Trygg Park

Det skal være trygt å være gjest i Hunderfossen Eventyrpark! Derfor har vi gjort store tiltak for å sikre en god og trygg parkopplevelse. 

I 2020 ble det sammen med de 5 største familieparkene i Norge, utarbeidet ekstraordinære smittevernrutiner, slik at årets sommerferie kan bli mest mulig normal under covid-19 pandemien. Mange av disse tiltakene vil bli videreført fremover for at alle besøkende i Hunderfossen skal få en god og trygg parkopplevelse.

Husk god håndhygiene, følg skilting og retningslinjer i parken, og viktigst av alt er å holde god avstand til andre familier.

Vi håper dere har forståelse for tiltakene vi har iverksatt for at dere skal få en trygg parkdag, og ber om tålmodighet for det som går saktere enn normalt.

Her er en oversikt over de viktigste tiltakene:

Oppdatert 1. juli 2020
Transport

Bruk privatbil, gå eller ta sykkel til parken. Sommerbussen går som vanlig fra Lillehammer sentrum, men pga. koronasituasjonen har denne begrenset kapasitet. Det gjelder også for tog til Hunderfossen stasjon.

Vi følger de allerede planlagte åpningstider, med et par unntak: Myndighetene påla oss stenging de første to helger i mai. Hverdager i uke 24 vil parken være stengt. Til gjengjeld åpner vi en «bonushelg» 5.-6. september, der også årskortene er gyldige. På de mest besøkte dagene i juli innfører vi en bonustime fra kl 18.00 til 19.00, hvor enkelte attraksjoner i søndre del av parken er åpne, samt at 3 spisesteder holder åpent for middag.

Kom gjerne etter kl. 12 i fellesferien; da er det mindre kø ved inngangsportene.

Det kommer i sommer til å bli reguleringer på hvor mange gjester vi slipper inn i Hunderfossen Eventyrpark. Vi har god innslippskontroll ved hovedporten. Det er store utendørs publikumsarealer i parken, og vi har over 7000 kvm med aktiviteter under tak. Antall gjester som slipper inn hver dag vil settes ut fra en forsvarlig grense, som er redusert ut fra maksimal kapasitet i parken. Maksimaltallet vil være ytterligere redusert i starten, slik at vi erfarer driften før vi øker antallet gradvis. Vi har gjort nøye beregninger på kapasitet på de enkelte områder i parken, men minner samtidig om at det er gjestene som har ansvar for å holde forsvarlig avstand til hverandre

NB! For å ivareta smittevernskravene, vil vi begrense antall gjester per dag. Det vil fra nå av kun bli salg av billetter «låst» på dato. Billetter må kjøpes digitalt*, på www.hunderfossen.no eller i vår app. Vi anbefaler at du kjøper billetter i god tid før besøket, så er du sikret adgang (kan bli fullsolgt på de største dagene). For å holde kunne holde oversikt over forventet besøk, har vi stengt salget av årskort inntil videre.

*Unntak for billetter til alderspensjonister, handicappede og gjester med ledsager. Disse kjøpes i billettsalget ved ankomst.

Har du ledsagerbevis med bilde utstedt fra kommunen viser du dette i billettluken eller i gjesteservice og mottar en gratis ledsagerbillett. Så lenge resten av følget har ordinære billetter bestilt på nett kommer ledsageren inn uansett selv om det står at parken er fullbooket.

Når kalenderen for billettkjøp viser rødt er parken fullbooket, og det er ingen venteliste på billetter fordi billetter ikke kan endres mindre enn 7 dager før ankomst.

Dere som allerede har kjøpt årskort, kan benytte dette som vanlig. Men har dere mulighet, vil vi anbefale besøk utenom fellesferien, for å unngå folkeansamlinger. Følg  gjerne med på fargekodene i vår kalender for å se hvilke dager det vil være mindre besøkende i parken. På grønne dager vil det være mindre folk i parken, mens røde dager er fullbooket.  Se vår kalender her.

Årskortinnehavere kan benytte inngangskortet på bonushelgen 5.-6. september. De som har Årskort pluss kan også ha glede av at vi i år åpner Barnas Gård Hunderfossen 3 helger tidligere enn opprinnelig planlagt.

For å unngå unødvendig fysisk kontakt, og for at din familie skal få mest mulig ut av dagen på Hunderfossen, ber vi deg om å laste ned Hunderfossen-appen (i appstore og google play) før parkbesøket. I Hunderfossen-appen er det parkkart, informasjon om parkens tilbud og aktiviteter. Billetten til parken lagres i appen for bruk i inngangsporten. Parkeringsbillett og selvbetjente gassgriller betales via denne.

NB! På grunn av tekniske problemer er det inntil videre ikke mulig å booke tid til attraksjoner gjennom vår kø-app. Kapasiteten ved de ulike attraksjonene er likevel den samme.

Alle som skal besøke Hunderfossen Eventyrpark får håndsprit på hendene her før de går inn i parken. Ved alle spisesteder er det håndvaskmuligheter. I tillegg finner du hånddesinfeksjon eller håndvask ved de fleste attraksjoner og butikker rundt om i parken. Vi anbefaler også at du tar med en liten flaske med egen hånddesinfeksjon til din familie.

Har du symptomer på Covid-19, (hoste/influensa/forkjølelse/luftveisproblemer/feber mm.) skal du IKKE besøke Hunderfossen Eventyrpark. Er du i risikogruppen (kroniske sykdommer, høy alder mm.), anbefaler vi at du venter med å besøke oss til pandemien er over.

Ved hver attraksjon i parken er det et informasjonsskilt som forteller nærmere om hvilke smitteverntiltak vi gjør og hva vi forventer av deg som er gjest. Over hele parken gjør vi ekstra renhold. Blant annet desinfiseres sikkerhetsbøyler, ratt, håndtak, og seter etter faste intervaller. WC’er og stellerom rengjøres hyppigere enn før. Det er likevel viktig at du og din familie vasker hender ofte.

For å unngå smitte fra andre ber vi om at du holder din egen familie samlet, og at dere har minst 1 meter avstand til andre familier. Vi har mange attraksjoner i Hunderfossen som er tilpasset akkurat en familiegruppe.

For å unngå unødvendig kontakt med de ansatte, vil vi på noen steder be om at foreldrene hjelper sine egne barn. For eksempel kan foreldrene følge barna rundt på Volvo Lastebilbane, og foreldrene kan løfte inn og ut barna fra Den lille bilbanen. Helsemyndighetene har meddelt at det er smittevernmessig forsvarlig at våre ansatte, uten bruk av ekstra smittevernutstyr, i korte øyeblikk kan være nærmere enn 1 m fra gjestene ved evakuering fra attraksjoner og ved sjekk av bøyler/sikkerhetsinnretninger.

1-metersregelen gjelder over hele Norge. Vi har innført avstandsmarkeringer der det vanligvis blir kø. Vi har markert «familieringer/gjesteringer» på bakken, der hver gjest/familie rykker frem når neste ring blir ledig. Det er minst 1 meter mellom ringene, og vi ber alle gjester respektere denne avstanden, og foreldrene må ta ansvar for at deres egne barn overholder minsteavstanden.

I attraksjoner hvor det er plass til flere familier, har vi fastsatt nye regler for å kunne overholde minsteavstand. For eksempel at vi avsperrer annenhver sitterad, eller at det skal være 2 ledige seter på siden av hver familie.

De fleste av våre 60 aktiviteter og attraksjoner er i ordinær drift, men vi har satt enkelte begrensninger for å unngå nærkontakt, og få tid til renhold. Restriksjonene begrenser kapasiteten, derfor har vi også redusert antall gjester som slipper inn i parken. Bruk av ubetjente lekeapparater i parken vil vurderes i samråd med kommuneoverlegen.

Følgende 3 attraksjoner/aktiviteter er inntil videre stengt, da det dessverre ikke er utarbeidet metoder for forsvarlig smittevern:

  • Gokartbanen
  • Ansiktsmaling
  • Ballrommet

Restriksjoner badeområde:
Max 200 personer innenfor området om gangen.
Max oppholdstid: 1 time
Ansatt styrer inn- og utslipp. Benytt skiftehus og utedusjer sør, eller garderobe nord.
Husk 1 m. avstand, også i vannet.

Parkens spisesteder, kiosker og butikker vil være åpne. La kun en person i familien stå i kø for å bestille mat. Vi anbefaler ikke kontanter – bruk i stedet kontaktløs betaling med kort (tæpping). Gjennom juli anbefaler vi at dere bestiller spisetid i Hunderfossen-appen. Buffet-servering erstattes av tallerkenservering. Det er lov å ta med egen mat inn i parken. Vi har store grøntarealer, og tilbyr også gassgriller til våre gjester (kr. 1,- pr minutt, betales i Hunderfossen-appen)

Det vil være eventyrteater på Kongsgården fra 20. juni.
Det vil i år kun være tillatt med maks 200 personer i amfiet samtidig. Vi ber også gjester på Kongsgården anvende annen hver seterad og holde 2 meter avstand til andre familier. Det vil gå flere forestillinger hver dag, slik at flest mulig skal kunne se forestillingen.

Trollet Buldre kan dessverre ikke gå i parken i sommer, da vi vet at det er vanskelig for barna å holde avstand når han er i nærheten.

 

Kontakt Gjesteservice på 61 27 55 30, eller troll@hunderfossen.no

Vi håper dere setter pris på smittevernstiltakene vi har iverksatt for at dere skal få en trygg parkdag, og ber om forståelse og tålmodighet for det som går saktere enn normalt.

Contact form

Fill out the form below and send us your questions below. We will respond to your inquiry as soon as possible. You can also contact us on 91 27 55 30 or at troll@hunderfossen.no
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Drag files to upload.
Optionally click here to select files.
Drag files here to upload. If necessary,
click here
to select files
Order here