Prinsessen - Ane Eikemo Røsbak

Marius Topp

Prinsessen - Ane Eikemo Røsbak

Next opening day is Saturday 6. Jun 2020 | Opening hours and prices | Buy ticket

Prinsessen - Ane Eikemo Røsbak

Navn: Ane Eikemo Røsbak
Alder: 26
Fødested: Lillehammer
Nåværende bosted: Oslo

Ane har blant annet medvirket i “Askepotts Jul” på Latter i rollen som “Askepott”, “Bukkene Bruse på Badeland” med Victoria Productions, i tillegg har hun vært med i Dyreparken som “klatremus” og “bestemor skogmus” i Hakkebakkeskogen. Hun har også medvirket i flere produksjoner med “den kulturelle skolesekken” og “den kulturelle spaserstokken”.

Hun har de siste årene bergtatt flere tusen publikummere – sommer som vinter – i flere roller på de største teateroppsetningene i Hunderfossen. Denne sommeren spiller hun hovedrollen som Prinsessen i årets nye Trollnatt-forestilling.

Kan du fortelle litt om deg selv? Og hva er din yndlingssyssel?

- Jeg er født og oppvokst på Lillehammer. Gjennom oppveksten danset jeg mye, sang og spilte teater. Som 17-åring bodde jeg et år i USA, noe som gav meg motivasjon til å tørre å satse den veien jeg har gjort. Da jeg var 19 år flyttet jeg til Oslo og begynte utdanningen min på Musikkteaterhøyskolen. Etter det har jeg jobbet frilans i Norge, samt bodd og jobbet litt i Stockholm og Spania.
Mitt yndlingsyssel er yrket mitt. I tillegg elsker jeg å reise, trene, se på film og ha gode samtaler med nære venner.

Når fant du ut at du ville bli skuespiller?

- Jeg drømte om det allerede som barn da jeg begynte å spille i Putti Plutti Pott, men avgjørelsen om å satse den veien tok jeg som 19-åring.

Hva er det største du har gjort så langt i karrieren?

- Det blir nok i sommer da jeg skal spille i en staged reading av en nyskreven familiemusikal på Broadway i New York. Jeg er veldig takknemlig for å ha fått en slik sjanse.

Hva blir du inspirert av? Har du noen forbilder?

- Jeg blir veldig inspirert av å reise og å bli kjent med nye mennesker. Spesielt mennesker som er trygge i seg selv, får andre til å føle seg trygge og gjør det de brenner for. Musikk er også en stor inspirasjonskilde. Mine største forbilder har alltid vært mine to eldre søstre. De har bein i nesa, er ærlige og driver med de brenner for.

Hvorfor Hunderfossen (igjen) denne sommeren?

- Jeg stortrives på Hunderfossen og med kollegaene mine der. Det å kunne være med å bidra til at barna får en magisk eventyropplevelse, er magisk! Jeg elsker å spille for barn. De er det ærligste publikummet man har.

Yndlingsattraksjon i Hunderfossen Eventyrpark

- Il Tempo Extra Gigante.
Dessuten har jeg mange gode barndomsminner fra å ha tatt lappen på Bilbanen.

Du får møte Ane og resten av det dyktige teamet bak Trollnatt på Kongsgården i Hunderfossen i perioden 13.juli til 03.august. Forestillingene går hver uke fra tirsdag til lørdag.


Se video av Marius som heks fra en tidligere Trollnatt oppføring: