Lekehuset – for småtroll

Nyhet sommer 2016 Hunderfossen Familiepark Lekehuset

Lekehuset – for småtroll!

Neste åpningsdag er torsdag 21. mai 2020 | Åpningstider og priser | Kjøp billett

Fantastiske farger, fengende musikk, myke former og et hus der ingenting står stille!

LEKEHUSET ligger sentralt til ved Utsiktstårnet, midt i Hunderfossen Familiepark. Familieparken i Lillehammer har totalombygd det tidligere Mediesenteret, og både innvendig og utvendig fremstår hele området nå tilrettelagt for de aller minste barna. Fascinasjon, undring og motorikk er viktige stikkord i årets nyhetssatsning, og passer fint med parkens lek & lær-profil.

De 14 store og myke lekeapparatene som vil møte de minste i Lekehuset i Hele Norges Eventyrpark er en kjempehit internasjonalt. Det helt spesielle er at alt av leker er i konstant bevegelse; de snurrer og dreier frem og tilbake, opp og ned, og rundt omkring, slik at barna virkelig får utfordret motorikken. Lekeapparatene er utviklet med formål om også å øke de kognitive ferdighetene til barna. I Lekehuset finner dere leker som minisyklon, hoppende og dansende ballongattraksjoner, vannfall-sklie, klatre-ringer i ulike former, bølgemadrasser, klatrevegger, dansefotspill, snurrende tromler, hamsterhjul og supersøte karuseller.

Skofri sone, barnekunst og spesiallaget musikk
Gulvet i hele Lekehuset er laget av myk og allergivennlig EVA, i morsomme farger. Her er det fri lek i sokkelesten, i en aktiv og godt polstret drømmeverden uten hindringer. Foreldrene må gjerne være med inn, og på en aktiv dag kan det være godt for de voksne å sette seg nedpå store myke puter og benker. Eirik Myhr, kjent fra å ha laget mye av musikken til NRK Barne-TV, har komponert den fengende musikken i LEKEHUSET. Veggene er dekorert av kunstneren Michel Rey.

500 kvadratmeter inne og ute
Nyheten fra sommeren 2016 er på nærmere 500 kvadratmeter. Utenfor inngangen er det mykt gummiert terreng med integrerte søte og små trampoliner. Utsiktstårnet ved LEKEHUSET er bygget om fra i år slik at barn helt ned til 95 cm kan kjøre dette. Og Trollsprettert, ansiktsmaling og Trollsteinen finner du vis-a-vis. Tilbudet innendørs i LEKEHUSET er ypperlig også om det kommer en trollbyge eller to, og supplerer veldig fint det populære Småbarnsområdet Hunderfossen Familiepark åpnet utendørs for et par år siden.