Energisenteret

Utforsk vannkraft på Hunderfossen Energisenteret

Energisenteret

Neste åpningsdag er lørdag 6. juni 2020 | Åpningstider og priser | Kjøp billett

Energisenteret er et spennende opplevelsessenter om vannkraft og annen fornybar energi. Senteret er proppfullt av spennende aktiviteter. Lek og lær om energi i stummende mørke, med vann eller ved å bruke kroppen din.

Energi finnes i mange former – på Energi-senteret jakter vi på den gode energien.
Energisenteret er et nasjonalt informasjonssenter -og opplevelsessenter for energibransjen i Norge, og ligger i Hunderfossen Familiepark like nord for Lillehammer. Senteret åpnet i 1990, og har siden da mottatt 2 millioner besøkende. Om sommeren er senteret en del av tilbudet i Hunderfossen Familiepark, resten av året er senteret åpent for skoleklasser og guidede omvisninger.

VANNFALLET - LEK OG LÆR MED VANN

Den buldrende fossen går ned i elva hvor det myldrer av aktiviteter! Bygg demninger, balanser baller på vannstråler og styr vannets retning.Eget område for de minste med vannpistoler, snurrende vannhjul og vippeturbin.

BLINDEBUKK

I stummende mørke famler du deg gjennom tunnelen og opplever naturens krefter.

ENERGITÅRNET

Ved å bruke dine egne krefter skal du få kula opp i det fire meter høye tårnet. Fra toppen raser kula ned i en bane før den treffer gulvet med et smell.

ELEKTRISITET

Stor og spennende aktivitet der du selv kan påvirke hva som skjer fra kraft til lys i pæra. Tør du å kjenne på strømmen?
 
Dette og mye mer kan du oppleve på Energisenter i sommer!

Utenom sommersesongen er all undervisning og omvising på Energisenteret gratis.

Finn ut mer om Energisenteret på Hunderfossen på Energisenteret sine egne nettsider