Aktiviteter i Lillehammer

Zom 4344

Bli flere dager og opplev familieeventyret Lillehammer!

Neste åpningsdag er torsdag 21. mai 2020 | Åpningstider og priser | Kjøp billett

Ferie i Lillehammerregionen byr på et mangfold av opplevelser og aktiviteter. Her står de ekte, lekne, sporty og utfordrende aktivitetene i kø, og du trenger ikke å reise langt for å finne dem.


DSC04917-2Foto-Esben-Haakenstad.jpg?mtime=20191113141326#asset:3877


Barnas Gård Hunderfossen
Barnas Gård ligger på en flott husmannsplass fra 1700-tallet i gangavstand fra Hunderfossen Familiepark og 13 km fra Lillehammer sentrum. Her er det fine områder både for våre dyr og små og store gjester. Her har vi lagt til rette for at du skal komme tett på dyrene og de gode opplevelsene!
www.barnasgard.no

Maihaugen
Maihaugen i Lillehammer er et av de største og mest opplevelsesrike museene i Norge. Besøk oss og opplev 100 år på en dag! Maihaugen er det nærmeste du kommer en tidsmaskin. Ekte miljøer fra bygd og by som stammer fra flere hundreår - og helt fram til våre dager. Lukten av solsvidd tømmer, livet i bygatene og smaken av nystekt vaffel på setervollen... ingen historiebok kan konkurrere med det å delta selv.

Nye Norges Olympiske Museum åpnet på Maihaugen 12. februar 2016. Et splitter nytt, interaktivt og spennende museum åpnet på minuttet 22 år etter åpningsseremonien for "the best Olympic Winter Games ever" i 1994.
www.maihaugen.no

Hafjell Bikepark
Hafjell Bikepark ligger bare 5 minutter fra Familieparken og 15 kilometer nord for Lillehammer. Enkelt sagt er heisbasert downhillsykling ren moro. I Hafjell Bike Park foregår denne type sykling i egne spesialbygde løyper, merket fra lett til krevende akkurat som alpinløypene. Stolheis og gondol gjør at du slipper å gå opp igjen, så du trenger ikke å være idrettsutøver for å ha det gøy.
www.hafjell.no

Jorekstad.jpg#asset:946

Jorekstad Fritidsbad

Lillehammer er ikke kjent som noen badeby - utendørs. Men innendørs kan badeanlegget på Jorekstad 6 km fra sentrum, friste med oppvarmet basseng, 43 m vannsklie, varmebasseng, boblebad, vanngrotte, dampbadstue og vanlige badstuer, samt et 25 meters basseng for deg som vil ha deg ei treningsøkt i vannet.
www.jorekstad.no

Aulestad
Bjørnson ble samtidens store kulturpersonlighet innenfor det litterære, kulturelle og politiske liv. Ingen sak var for liten og ingen for stor. www.aulestad.no

Lillehammer sentrum - gågata
Lillehammer er småbyen med de store mulighetene. Den sjarmerende Storgata er byens pulsåre og med den gamle trehusbebyggelsen har den blitt vår signatur. Moderne handelsliv har sin naturlige plass i dette miljøet. Åpningstider for butikkene i sentrum er: mandag til lørdag 0900-1800. Noen av butikkene har utvidet åpningstid om sommeren.
www.lillehammersentrum.no

Lillehammer Kunstmuseum
Lillehammer Kunstmuseum er i dag et av landets ledende kunstmuseer. Museet lager spesialutstillinger og har en fast samling av høy faglig kvalitet. I samlingen er kunstnere som J.C.Dahl, Tidemand, Gude, Werenskiold, Krohg, Thaulow, Matisse-elevene, Weidemann, Nerdrum, Rickhard, Borchgrevink og Ransve representert.
www.lillehammerartmuseum.com

Lillehammer Olympiapark, Bob og Akebanen
Den unike, norskproduserte hjulboben kjøres i sommersesongen når det ikke er is i banen. Den tar 4 passasjerer i tillegg til en autorisert pilot, og farten er ca. 100 km/t. Aldersgrense 10 år m/foresatte, 12 år u/foresatte.
www.olympiaparken.no

Lillehammer Olympiapark, Lysgårdsbakkene hoppanlegg
Besøk Lysgårdsbakkene Hoppanlegg med Stolheisen, Hopptårnet og Simulatoren! Nyt Lillehammers flotteste utsikt fra Hopptårnet. www.olympiaparken.no

Norsk Vegmuseum
Norsk Vegmuseum er parkens nærmeste nabo, 13 km nord for Lillehammer og ett minutt fra parken!

Bli med gjennom tusen års kulturhistorie om vegen og konstruksjonen bak. Stort friluftsmuseum med rom for utfoldelse med hesteskyss, Bamsebussen og demonstrasjoner av kjøretøy. Lysaker Gjestgiveri byr på det søte kaféliv med atmosfære fra 1800-tallet. Fotoutstilling av Marit Arnekleiv.
Besøk også Trafikksikkerhetssenteret - "Ta en titt i speilet" - med nullvisjonen i sikte

I Fjellspregningsmuséet kan du bli med på en spennende tunnelvandring gjennom en 240 meter lang tunnel. Utenfor kan dere oppleve en diger dumpertruck på 120 tonn!
www.vegvesen.no

Skibladner
Du vet ikke hva du har gått glipp av, hvis du ikke har tatt en tur med Skibladner. Mjøsa er i seg selv en perle, men å oppleve landets største innsjø fra Skibladner er noe helt spesielt. I 146 år har "Mjøsas hvite svane" padlet trofast over fjorden og bundet sammen byene rundt innsjøen. www.skibladner.no

Strandtorget kjøpesenter
65 butikker under samme tak. 850 gratis parkeringsplasser. Åpent 10-20 (18). Betjent barnepark. +20°C hele året. 15 minutters gange fra Lillehammer sentrum. 20 minutters kjøring fra Hunderfossen. Like ved Statoilstasjonen og McDonalds ved avkjøringen fra E-6. Byens beste matbutikk, CC-mat har åpent til 21 (20).
www.strandtorget.no

Lillehammer Turist
Turistkontoret for Lillehammer, Nordseter og Sjusjøen ligger i samme bygg som jernbanestasjonen og er lett tilgjengelig for besøkende i byen.
Her får du tips og informasjon om attraksjoner, overnatting, mat og annet som tilreisende vil vite for hele Lillehammer regionen og Gudbrandsdalen.
www.lillehammer.com

LillehammerSentrum.jpg#asset:1303