Informasjon om korona

Corvid19 Nettplakat

Det skal være trygt å være gjest i Hunderfossen Eventyrpark.

Neste åpningsdag er lørdag 6. juni 2020 | Åpningstider og priser | Kjøp billett

Det skal være trygt å være gjest i Hunderfossen Eventyrpark. De 5 største familieparkene i Norge har i fellesskap utarbeidet ekstraordinære smittevernrutiner, slik at årets sommerferie kan bli mest mulig normal. Vi har iverksatt en rekke smitteverntiltak, men er også avhengige av at dere som besøker oss følger de rutiner og retningslinjer som er satt for gjestene.

Her er en oversikt over de viktigste tiltakene:

Oppdatert 25. mai 2020

Transport: Bruk privatbil, gå eller ta sykkel til parken. Sommerbussen går som vanlig fra Lillehammer sentrum, men pga. koronasituasjonen har denne begrenset kapasitet. Det gjelder også for tog til Hunderfossen stasjon.

Åpningstider: Vi følger de allerede planlagte åpningstider, med et par unntak: Myndighetene påla oss stenging de første to helger i mai. Hverdager i uke 24 vil parken være stengt. Til gjengjeld åpner vi en «bonushelg» 5.-6. september, der også årskortene er gyldige. På de mest besøkte dagene i juli innfører vi en bonustime fra kl 18.00 til 19.00, hvor enkelte attraksjoner i søndre del av parken er åpne, samt at 3 spisesteder holder åpent for middag.

Kom gjerne etter kl. 12 i fellesferien; da er det mindre kø ved inngangsportene.

Antall gjester: Det kommer i sommer til å bli reguleringer på hvor mange gjester vi slipper inn i Hunderfossen Eventyrpark. Vi har god innslippskontroll ved hovedporten, og vi setter inn ekstra bemanning for å ta unna tilstrømningen. Det er store utendørs publikumsarealer i parken, og vi har over 7000 kvm med aktiviteter under tak. Antall gjester som slipper inn hver dag vil settes ut fra en forsvarlig grense, som i praksis vil godt under halvparten av normalt maksimal kapasitet i parken. Innslippstallet vil være ytterligere redusert i starten, slik at vi erfarer trygg drift før vi øker antallet gradvis. Vi har tatt høyde for erfaringstall for årskortbesøk pr. dag som «frie brukere», og lagt inn ekstra buffer for disse. I tillegg har vi gjort nøye beregninger på kapasitet på de enkelte områder i parken, men minner samtidig om at det er gjestene som har ansvar for å holde forsvarlig avstand til hverandre.

Forhåndskjøp billetter: NB! For å ivareta smittevernskravene, vil vi begrense antall gjester per dag. Det vil fra juni kun bli salg av billetter «låst» på dato. Billetter må kjøpes digitalt*, på www.hunderfossen.no eller i vår app. Vi anbefaler at du kjøper billetter i god tid før besøket, så er du sikret adgang (kan bli fullsolgt på de største dagene). For å kunne holde oversikt over forventet besøk, har vi stengt salget av årskort inntil videre.

*Unntak for billetter til alderspensjonister, handicappede og gjester med ledsager. Disse kjøpes i billettsalget ved ankomst.

Årskort: Dere som allerede har kjøpt årskort, kan benytte dette som vanlig. Men har dere mulighet, vil vi anbefale besøk utenom fellesferien, for å unngå folkeansamlinger. Det er også normalt færre gjester i parken på søndager og mandager i juli. Årskortinnehavere kan benytte inngangskortet på bonushelgen 5.-6. september. De som har Årskort pluss kan også ha glede av at vi i år åpner Barnas Gård Hunderfossen 3 helger tidligere enn opprinnelig planlagt.

Bruk app’en! For å unngå unødvendig fysisk kontakt, og for at din familie skal få mest mulig ut av dagen på Hunderfossen, ber vi deg om å laste ned Hunderfossen-appen (i appstore og google play) før parkbesøket. I Hunderfossen-appen er det parkkart, informasjon om parkens tilbud og aktiviteter. Billetten til parken lagres i appen for bruk i inngangsporten. Parkeringsbillett og selvbetjente gassgriller betales via denne. Og ikke minst; i appen vil du kunne bestille tid (under utvikling, ikke ferdig ennå) til dine favorittattraksjoner – smittetrygt og smidig, så kan du bruke tiden du ellers ville stått i kø, til andre gode opplevelser

Vask hender - ofte: Utenfor inngangsportene spør vi om gjestene er friske, og gjestene får her desinfisert sine hender. Ved alle spisesteder er det håndvaskmuligheter. I tillegg finner du hånddesinfeksjon (eller håndvask) ved de fleste attraksjoner og butikker rundt om i parken. Vi anbefaler også at du tar med en liten flaske med egen hånddesinfeksjon til din familie.

Litt syk, eller i risikogruppen?: Har du symptomer på Covid-19, (hoste/influensa/forkjølelse/luftveisproblemer/feber mm.) skal du IKKE besøke Hunderfossen Eventyrpark. Er du i risikogruppen (kroniske sykdommer, høy alder mm.), anbefaler vi at du venter med å besøke oss til pandemien er over.

Ekstra renhold: Ved hver attraksjon i parken er det et informasjonsskilt som forteller nærmere om hvilke smitteverntiltak vi gjør og hva vi forventer av deg som er gjest. Over hele parken gjør vi ekstra renhold. Blant annet desinfiseres sikkerhetsbøyler, ratt, håndtak, og seter etter faste intervaller. WC’er og stellerom rengjøres hyppigere enn før. Det er likevel viktig at du og din familie vasker hender ofte.

Vær sammen med din familie – og hold avstand til andre familier: For å unngå smitte fra andre ber vi om at du holder din egen familie samlet, og at dere har minst 1 meter avstand til andre familier. Vi har mange attraksjoner i Hunderfossen som er tilpasset akkurat en familiegruppe.

Hjelp dine egne barn: For å unngå unødvendig kontakt med de ansatte, vil vi på noen steder be om at foreldrene hjelper sine egne barn. For eksempel kan foreldrene følge barna rundt på Volvo Lastebilbane, og foreldrene kan løfte inn og ut barna fra Den lille bilbanen. Helsemyndighetene har meddelt at det er smittevernmessig forsvarlig at våre ansatte, uten bruk av ekstra smittevernutstyr, i korte øyeblikk kan være nærmere enn 1 m fra gjestene ved evakuering fra attraksjoner og ved sjekk av bøyler/sikkerhetsinnretninger.

Hold avstand! 1-metersregelen gjelder over hele Norge. Vi har innført avstandsmarkeringer der det vanligvis blir kø, med har markert «familieringer/gjesteringer» på bakken, der hver gjest/familie rykker frem når neste ring blir ledig. Det er minst 1 meter mellom ringene, og vi ber alle gjester respektere denne avstanden, og foreldrene må ta ansvar for at deres egne barn overholder minsteavstanden.

I attraksjoner hvor det er plass til flere familier, har vi fastsatt nye regler for å kunne overholde minsteavstand. For eksempel at vi avsperrer annenhver sitterad, og/eller at det skal være 2 ledige seter på siden av hver familie.

Attraksjoner: De fleste av våre 60 aktiviteter og attraksjoner er i ordinær drift, men vi har satt enkelte begrensninger for å unngå nærkontakt, og få tid til renhold. Restriksjonene begrenser kapasiteten, derfor har vi også redusert antall gjester som slipper inn i parken. Bruk av ubetjente lekeapparater i parken vil vurderes i samråd med kommuneoverlegen.

Følgende 4 attraksjoner/aktiviteter er inntil videre stengt, da det dessverre ikke er utarbeidet metoder for forsvarlig smittevern:

· Gokartbanen

· Lekehuset og ansiktsmaling

· Ballrommet

· Bassengområdet (Egen nasjonal smittevernveileder for bassenganlegg er under arbeid)

Spisetilbud, kiosker og butikker: Parkens spisesteder, kiosker og butikker vil være åpne. La kun en person i familien stå i kø for å bestille mat. Vi anbefaler ikke kontanter - bruk i stedet kontaktløs betaling med kort (tæpping). Gjennom juli anbefaler vi at dere bestiller spisetid i Hunderfossen-appen. Buffet-servering erstattes av tallerkenservering. Det er lov å ta med egen mat inn i parken. Vi har store grøntarealer, og tilbyr også gassgriller til våre gjester (kr. 1,- pr minutt, betales i Hunderfossen-appen)

Underholdning: Myndighetene forbyr åpne kulturarrangementer før 15. juni. Hvis det blir lov å ha kulturarrangementer etter 15. juni for større grupper (200 pers), kan dere glede dere til eventyrteater daglig på Kongsgården fra lørdag 20. juni.

Trollet Buldre kan dessverre ikke gå i parken i sommer, da vi vet at det er vanskelig for barna å holde avstand når han er i nærheten.

Trollnatt: Grunnet korona-situasjonen og de smittevernpålegg som gjelder, ser vi oss dessverre ikke i stand til å gjennomføre Trollnatt i år. Vi har derfor, med tungt hjerte, besluttet å utsette årets Trollnattoppsetning til 2021. Vi har startet planleggingen for 2021 og gleder oss veldig til å komme tilbake med den fantastiske, kritikerroste forestillingen til neste år.

Last ned Smittestopp! Vi oppfordrer alle våre gjester til å laste ned og ha aktiv helsemyndighetenes app Smittestopp under parkbesøket. Jo lettere det er for myndighetene å identifisere de som kanskje er smittet, jo mindre restriksjoner blir det på alle de som er friske.

Unngå kø – bruk app´en: Last ned Hunderfossenappen (i appstore og google play). Der finner du vår enkle, digitale kø-løsning, hvor du «bestiller» besøk i de mest køutsatte attraksjonene. Da slipper du å stå i kø, men møter opp ved inngangen på det angitte tidspunkt du har bestilt. Kø-løsningen vil også benyttes på enkelte spisesteder, for å unngå kø.

Vi håper dere setter pris på smittevernstiltakene vi har iverksatt for at dere skal få en trygg parkdag, og ber om forståelse og tålmodighet for det som går saktere enn normalt.

Spørsmål? Kontakt Gjesteservice på 61 27 55 30, eller troll@hunderfossen.no