Funksjonsnedsettelse

Hunderfossen  Familiepark Aug 13 92

Funksjonsnedsettelse

Neste åpningsdag er lørdag 6. juni 2020 | Åpningstider og priser | Kjøp billett

Hunderfossen Familiepark ønsker å være tilgjengelig for alle brukergrupper. Gjester med funksjonsnedsettelse har masse å glede seg til i Hunderfossen Familiepark. Vi tar gjerne i mot forslag som kan hjelpe oss til å bli enda bedre tilpasset våre besøkende – kontakt Gjesteservice ved utgangen for eventuelle tips, eller send mail til troll@hunderfossen.no

Parkering

Oppmerkede HC-plasser nederst på parkeringsplassen, helt inntil hovedinngangen. Det er ingen betalingsfritak på parkering for forflyttingshemmede. P-tillatelse for forflyttingshemmede skal plasseres synlig.

Inngang

Benytt venstre inngangspassasje, merket nr. 1 (nærmest utgangen). Denne er spesialtilpasset for rullestolbruker.

Parkveier

Veiene i Hunderfossen Familiepark er brede, forholdsvis flate og asfalterte. De få bratte bakkene kan omgås ved å velge en alternativ rute. Friarealer er gressbaserte med enkelte gruslagte veier.

Ledsagerordning

Ledsager gis fri entré ved femvising av gyldig ledsagerbevis, med bilde, utstedt av kommunene. Dette kan ikke bestilles online og kan kun hentes direkte hos oss, enten i en av våre billettluker eller hos Gjesteservice. For personer med en type funksjonshemming som gjør at de ikke kan delta på flertallet av våre aktiviteter, gis det handicap-billett. Ordningen gjelder dessverre ikke for uføretrygdede som har honnørkort utstedt av NAV.

Førerhunder og servicehunder

Alle hunder er velkommene inn i parken - husk pose. Det er ikke behov for å ta kontakt med oss først for å medbringe hunder inn i parken. - Les mer om hunder i parken

Vis hensynbevis / først i køen

Det er pga koronasituasjonen ikke mulig å hente "først i køen"-bevis i Gjesteservice. Vi anbefaler i stedet å benytte bestilling av tidspunkt til utvalgte attraksjoner i Hunderfossen-appen.

ATTRAKSJONER

Noen attraksjoner i Parken har terskel/lav trapp ved inngangen. På enkelte av attraksjonene er det behov for assistent ved påstigning. Ordinære sikkerhets- og høydekrav på attraksjonen må overholdes. Den enkelte rullestolbruker (og assistent) kjenner best sine begrensninger. Noen attraksjoner krever full førlighet, god vurderingsevne, normal balanse, normal styrke i armer og ben, og noen er ikke egnet for personer med rygg-, nakke- eller benskade. Skilt med nærmere beskrivelse står ved inngangen til hver attraksjon.


TROLLNATT (KVELDSARRANGEMENT I HØYSESONG)

Ved amfiscenen må man være tidlig ute for å sikre seg god plass dersom man ankommer med rullestol.

EVENTYRSLOTTET
Benytt utgangen fra Eventyrslottet som inngang dersom dere ønsker å unngå køområdet. Fortsett gjennom butikken og inn til påstigningsområdet for vognene. Assistent for å bistå med ombordstigning i vognene er påkrevet.

TROLLFALLET
Trollfallet er tilpasset bevegelseshemmede, og med vanlig rullestol og hjelper kan man følge samme rute som øvrige gjester. For eldre/svake assistenter kan det være litt tungt å dytte rullestol over hengebrua. Når man triller opp rullestolen opp mot trebrua, så benytt køsystemet til venstre for å slippe å stå med rullestol i helling. Da kan man vente på toppen av platået. Er man alene i rullestol, må man ta personheisen gjennom butikken nede. Gi i så fall beskjed til betjeningen i butikken, så varsler de videre til operatør i Trollfallet. Benlengde til under kneet.

TRAKTORBANEN PÅ BONDEGÅRDEN
Traktorbanen er tilpasset for bevegelseshemmede, og med vanlig rullestol og hjelper kan man følge samme inngangskø som øvrige gjester. Ved påstigning til traktoren, må rullestolen forlates, så hjelper vår betjening med å plassere rullestolen ved avstigningen.

DEN LILLE PRINSEN
Ta kontakt med betjeningen utenfor Den Lille Prinsen for direkte entré inn til resepsjonsområdet. Herfra følges ordinær vei gjennom attraksjonen (bøyle ved inngangskrysset kan løftes til side for bedre tilgang). I kinosalen er det flatt gulv og spesialtilpasset effektopplegg for rullestolbrukere ved bakerste seterekke. På vei ut er det heis ved butikken – kontakt butikkbetjeningen for evt. hjelp.

RAFTING
Benytt utgangen fra raftingen som inngang. Kontakt betjeningen for entré. Assistent for å bistå med ombordstigning er påkrevet. Gjest må kunne sitte i normal oppreist posisjon, samt ha førlighet og normal styrke i overkropp, nakke og minst ett ben.

RUNDSNURR
Benytt vanlig inngang. Kontakt betjeningen for entré. Assistent for å bistå med ombordstigning er påkrevet. Gjest må kunne sitte i normal oppreist posisjon, samt ha førlighet og normal styrke i overkropp, nakke og minst ett ben. Flytevest tilgjengelig i operatørbod – behov må vurderes av gjest/ledsage

HØYDEPARKEN
Høydeparken er ikke egnet for personer med funksjonshemming.

EVENTYRSKIPET
Følg ordinært køsystem for lav eller høy fart. Assistent for å bistå med ombordstigning i Eventyrskipet er påkrevet. Gjest må kunne sitte i normal oppreist posisjon, samt ha førlighet og normal styrke i overkropp, nakke og minst ett ben.

IL TEMPO EXTRA GIGANTE
Benytt utgangen fra Il Tempo Extra Gigante som inngang, gjennom butikken og ned til avstigningsområdet for vognene. Kontakt betjeningen for entré. Assistent for å bistå med ombordstigning i toget er påkrevet. Rullestol plasseres med hjulene i låst posisjon, innerst på avstigningsperrongen. Gjest må kunne sitte i normal oppreist posisjon, samt ha førlighet og normal styrke i overkropp, spesielt nakke. Benlengde til under kne.

UTKIKKSTÅRNET, FROSKEKONGEN, RADIOBILER OG PRINSESSETÅRNET
Kontakt betjeningen for entré. Assistent for å bistå med ombordstigning er påkrevet. Krav til førlighet og styrke i begge armer til å gripe om sikkerhetsbøyle. Krav til benlengde til under kne. For radiobil – må også ha styrke i nakke til å holde hodet stabilt.

Butikker og spisesteder

Vertshuset kafeteria, Trollsalen Restaurant, Den Lille Prinsens Taco og Askeladden Pizza har enkel tilgang for rullestolbrukere. Bakeriet har to-trinns inngangstrapp. De fleste butikkene har enkel adgang for rullestol.

Handicaptoaletter

Toaletter tilpasset rullestolbrukere finnes i ”Den Lille Prinsen”, i toalettbygget ved siden av inngangen til ”Eventyrslottet”, i sanitærbygget ved hovedinngangen, i Supervideografen, på Energisenteret.

Utlån av rullestol

Parken har et begrenset antall rullestoler til utlån. Ta kontakt med Gjesteservice før besøket dersom dere ønsker å reservere rullestol (61 27 55 30).

Utleie av elektrisk scooter

På Hunderfossen kan du leie en elektrisk scooter, for å komme deg rundt på området sammen med venner og familie. Scooteren er levert av Access Mobility AS, Hamar. Pris for leie er kr. 100,- for 4 timer. Henvendelse Gjesteservice for reservasjon. 18-års grense.

Andre hjelpemidler

Parken har mange bakker og uoversiktlige svinger og vi har mange besøkende. Av hensyn til sikkerheten til våre gjester tillater vi derfor ikke sykler, sparkesykler, rulleskøyter og stå-hjuling i Parken.

Har dere andre spørsmål om spesielle tilpasninger ta kontakt med oss i Gjesteservice på 61 27 55 53 eller 61 27 55 30