Aktiviteter i Lillehammer og omegn

Ferie i Lillehammerregionen byr på et mangfold av opplevelser og aktiviteter. Her står de ekte, lekne, sporty og utfordrende aktivitetene i kø, og du trenger ikke å reise langt for å finne dem.

Hafjell Bikepark

Sykkel aktivitet i Hafjell Bikepark
Sykkel aktivitet i Hafjell Bikepark

Hafjell Bike Park er ledende i Norge på heisbasert sykling, med 15 løyper fra grønn til svart vanskelighetsgrad fordelt på til sammen 28 km. Downhillsykling er en spennende og stadig voksende aktivitet, som passer for alle som kan sykle på en vanlig sykkel. Løypene hos Hafjell Bike Park er tilpasset alle ferdighetsnivåer, fra helt nybegynner til drevne syklister. Les mer om sommer i Hafjell

Gondolen i Hafjell

Gondolen er en flott aktivitet i Hafjell
Gondolen i Hafjell ligger kun 5 min unna Hunderfossen

Gondolen i Hafjell tar deg 586 høydemeter opp til Mosetertoppen på 10 minutter.
Gondolen er en lett og komfortabel måte å komme opp på fjellet – selve turen er en opplevelse i seg selv. Fra gondolavstigningen på Mosetoppen kommer du til Skavlen restaurant som ligger naturskjønt til med en utsikt som er verdt å hvile øynene på.
Se åpningstider for Gondolen her

Barnas Gård Hunderfossen

Hele familien kan være med på mating av dyrene på Barnas Gård
Tett på dyrene på Barnas Gård Hunderfossen

Barnas Gård Hunderfossen har opplevelser og aktiviteter for barn og voksne som ønsker nærkontakt med dyr! Kos, klapp og mat dyrene, spis god mat i gårdsbutikken og få utløp for energi og lekelyst i klatreløypa eller på skogsbilbanen. Gården ligger idyllisk til, på en gammel husmannsplass med utsikt over Gudbrandsdalen og Lågen. Et besøk på Barnas Gård er spennende nok i seg selv, men også perfekt å kombinere med et besøk til Hunderfossen Eventyrpark. Er man langveisfarende så er det kun et steinkast ned til Hundefossen hotell og Hunderfossen Camping.

Norsk Vegmuseum

Norsk Vegmuseum - Norsk kjøretøyhistorisk museum
En unik utstilling på Norsk kjøretøyhistorisk museum

Destinasjon Hunderfossen har noe for enhver smak. Norsk Vegmuseum er en interaktiv opplevelse for både store og små. I 2019 åpnet dørene Norsk Kjøretøyhistorisk museum som er en del av Norsk Vegmuseum. I det nye museet finner du eksempler på hva som har rullet på norske veier fra starten på 1900-tallet og fram til 1990-tallet. Utstillingen inneholder rundt 80 motorkjøretøyer og ca. 60 sykler og viser også flere unike norskproduserte kjøretøyer.

Maihaugen Friluftsmuseum

Maihaugen-Lillehammer
Maihaugen-Lillehammer

På Maihaugen er det spennende aktiviteter, vakre omgivelser og gode opplevelser for hele familien. Maihaugen er et av de største friluftsmuseene i Norge og har 200 bygninger fra 1200-tallet og fram mot i dag. Senk skuldrene, nyt omgivelsene, og lev deg inn i livet for over hundre år siden. På Maihaugen er de fleste tiårene på 1900-tallet representert med tidsriktige hus med interiør, gjenstander, pynt, klær og beboere som representerer sitt tiår.

Lysgårdsbakkene

Lysgårdsbakkene Hoppanlegg på Lillehammer i 1994
Lysgårdsbakkene Hoppanlegg på Lillehammer i 1994
Rett over Håkons Hall ligger Lysgårdsbakkene Hoppanlegg som ble bygd for OL på Lillehammer i 1994, og har blitt selve kjennetegnet på Lillehammer. På lang avstand ser man den flotte bakken som glir naturlig inn i landskapet. Du kan ta stolheis opp til toppen av den største bakken og nyte panoramautsikten ut over Lillehammer by og Norges største innsjø, Mjøsa. Hopptårnet er et populært fotostopp for alle tilreisende. Derfra kan du velge å ta de 936 trappetrinnene ned igjen, eller kjenne på den svevende følelsen i stolheisen.
Les mer her

Jorekstad Fritidsbad

Her kan du hoppe, plaske, trimme, dykke, trene, ta badstu eller rett og slett slappe av mens barna boltrer seg i leke­basseng og vannsklie. Lillehammer-Hafjell-områdets største badeanlegg Jorekstad fritidsbad er tilpasset alle aldersgrupper.
Les mer om Jorekstad her

Skibladner

Skibladner er i våre dager først og fremst turistskip. Skibladner gjør det mulig for de reisende, i fullt monn, å oppleve mjøslandskapet slik det bør sees — fra sjøsiden. Selv om skipet skovler seg fram med bra fart, tar turen selvsagt lengre tid enn med tog eller bil. Men desto bedre tid har du til å suge inn naturinntrykk og til å se på skipets blankpussede detaljer. Les mer om Skibladner her

Vandring

Opplev den spektakulære naturen med vandring. Dra på små tilgjengelige utflukter, eller sikt på den høyeste toppen. Gudbrandsdalen er historisk kjent for å ha den friskeste luften, så her er det bare å trekke inn. Se mer på lillehammer.com

Golf og minigolf

Hafjell golfbane er en flott 9-hulls park/skogsbane beliggende like ved Hafjell Alpinsenter. Banen er kjent for sine store greener og har gjennomgående høy standard med gressutslag og steinsatte bekker. Banen ligger i et flott naturlandskap og sesongen varer fra begynnelsen av mai til midten av oktober

minigolf på Hunderfossen
Hvem er best i familien på minigof

Puttingbane i Hafjell: Rett utenfor Nermo Hotell kan du oppleve Skandinavias eneste puttingbane med 18 individuelle hull på ekte gress.

Hunderfossen Hotel & Resort har også egen minigolf bane.

Lillehammer Olympiske Bob- og Akebane

Lillehammer Olympiske bob- og akebane er den eneste bob-banen i Skandinavia
Lillehammer Olympiske bob- og akebane er den eneste bob-banen i Skandinavia. På sommeren kan man prøve hjulbob

Lillehammer Olympiske bob- og akebane er den eneste bob-banen i Skandinavia. På sommeren er det aktiviteter i Lysgårdsbakkene Hoppanlegg som står i fokus. Her kan man oppleve Olympiske opplevelser, som en tur i stolheisen for å nyte utsikten fra hopptårnet. I tillegg til dette kan du få en spennende tur med hjulbob i bob- og akebanen. Anlegget ligger like ved Hunderfossen Eventyrpark.

Lillehammer Kunstmuseum

Lillehammer-Kunstmuseum
Lillehammer Kunstmuseum

Museet utmerker seg med sin regionale forankring, nasjonale relevans og internasjonale profil. Samlingen består av rundt 1500 kunstverk som fra ulike perspektiver forteller Norges kunsthistorie fra 1800-tallet til i dag. Hovedbygget som ble tegnet av Snøhetta er i dag et arkitektonisk ikon.
Se arrangementer og nyheter her

Opplev Lillehammer

Det er alltid mye å gjøre i Lillehammer for hele familien. Se flere aktiviteter og ting å gjøre i Lillehammer på lillehammer.com

Gå tilbake til nyhetsoversikt

Sommer i Hafjell

Hafjell Bike Park er ledende i Norge på heisbasert sykling. I tillegg til downhillsykling har Hafjell fantastiske muligheter for sykling på Øyerfjellet. Gondolen tar deg med opp til et eldorado av stier og grusveger.

Kontaktskjema

Fyll ut skjemaet nedenfor og send oss dine spørsmål nedenfor. Vi svarer deg på dine henvendelse så snart som mulig. Du kan også ta kontakt med oss på 61 27 55 30 eller på troll@hunderfossen.no
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Drag files to upload.
Optionally click here to select files.
Dra inn filer her for å laste opp. Eventuelt
Klikk her
for å velge filer
Bestill her