Se åpningstider
onsdag 27. oktober

Eventyrparken: Stengt

Barnas Gård: 16. og 17. oktober
Kl. 11:00-16:00

Se hele kalenderen
a-A
For å endre tekststørrelsen, hold inne Ctrl (Windows/Linux) eller Cmd (Mac) og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske

10 grunner til å besøke Hunderfossen

Hunderfossen er kjent som hele Norges Eventyrpark, men hva mer har destinasjonen Hunderfossen å by på? Enten det er eventyr, bading, kunst eller kultur du er ute etter, finner du det i området rundt Hunderfossen.

1. Opplev et virkelig eventyr – Hunderfossen Eventyrpark

Eventyrparken ligger vakkert til i naturskjønne omgivelser ved foten av Gudbrandsdalen. Et besøk i Eventyrparken byr på masse inne- og utendørs aktiviteter for store og små.

Lek og lær for store og små:
Hunderfossen har som mål å skape opplevelser basert på lek og lær. I Eventyrparken kan barna lære seg å kjøre på Mini Mercedes Banen, gjenoppleve klassiske folkeeventyr i Eventyrslottet og Eventyrgrotta, og lære om energi på Energisenteret.

2. Nærkontakt med dyr på Barnas Gård


Barnas Gård ligger idyllisk til i på en gammel husmannsplass med utsikt over Gudbrandsdalen og Lågen. Kos, klapp og mat dyrene, spis god mat i gårdsbutikken og få utløp for energi og lekelyst i klatreløypa eller på skogsbilbanen. Her finner du over 150 dyr og fugler av mer enn 20 ulike slag. Årets nyheter hos Barnas Gård er Ekornstien klatreløype og ny kaninkosepark.


3. Prøv årets nyhet i Eventyrparken: Hyperakseleratoren!

Reodor Felgens Hyperakselerator

I sommer kan dere oppleve en helt ny og ellevill attraksjon i Eventyrparken: Reodor Felgens Hyperakseleratoer. Trygt om bord i et svært spesielt kjøretøy, designet av selveste Reodor Felgen, blir dere tatt med på en ellevill reise sammen med Ludvig og Solan, fra toppen av Flåklypa. Her blir det nok av utfordringer underveis, fra turen starter forsiktig inne i Reodor Felgens verksted, til store overraskelser der Reodors helsprøe oppfinnelser kommer godt med. Dette blir en helt spesiell kjøretur som vil begeistre både store og små.

4. Overnatting midt i eventyrriket


Hunderfossen Hotel & Resort ligger fint til i rolige omgivelser med en dal full av aktiviteter for store og små. Ønsker du et annerledes opphold kan du overnatte i en sommerhytte som ligger fint til mot Svanesjøen og med hjorteskogen som nabo. Hunderfossen Eventyrpark ligger bare en spasertur på 400 meter fra hotellet og Barnas Gård Hunderfossen er nærmeste nabo, med 150 meter til inngangen. I sommersesongen har Hunderfossen Hotell og Resort minigolf, elektriske motorsykler, svanebåter og stor lekeplass.

Campingferie?
200 meter fra Hunderfossen Hotel & Resort ligger Hunderfossen Camping i naturskjønne omgivelser ved Lågen. Her bor dere midt i eventyrriket, omgitt at turmuligheter og vakker norsk natur.

Hunderfossen Eventyrpark


5. Trollsalen: En 5-stjernes matopplevelse


Eventyrparken har en helt egen 5-stjernes restaurant. Innerst i Ivo Caprinos Eventyrgrotte, under Hunderfossentrollet, byr vi på nydelige matopplevelser. Taket holdes oppe av 6 digre troll, og langs veggene er en rekke makeløse eventyrscener fra Asbjørnsens og Moes eventyr. Med fyr på peisen og kaffe fra kobberkjeler er vi sikkert på at du aldri har opplevd maken…

6. Norsk Vegmuseum: En drøm for alle bilentusiaster

Destinasjon Hunderfossen har noe for enhver smak. Norsk Vegmuseum er en interaktiv opplevelse for både store og små. I 2019 åpnet dørene til Norsk Kjøretøyhistorisk museum som er en del av Norsk Vegmuseum. I det nye museet finner du eksempler på hva som har rullet på norske veier fra starten på 1900-tallet og fram til 1990-tallet. Utstillingen inneholder rundt 80 motorkjøretøyer og ca. 60 sykler og viser også flere unike norskproduserte kjøretøyer. Kombiner et besøk til Vegmuseet med en deilig lunsj (eller et kakestykke) hos Lysaker Gjestgiveri.


7. Opplevelser og aktiviteter i fantastisk norsk natur


Rundt Hunderfossen finnes fantastiske turmuligheter og utendørs aktiviteter.

Vandring: Opplev den spektakulære naturen med vandring. Dra på små tilgjengelige utflukter, eller sikt på den høyeste toppen. Gudbrandsdalen er historisk kjent for å ha den friskeste luften, så her er det bare å trekke inn. Se mer på lillehammer.com

Golf: Hafjell golfbane er en flott 9-hulls park/skogsbane beliggende like ved Hafjell Alpinsenter. Banen er kjent for sine store greener og har gjennomgående høy standard med gressutslag og steinsatte bekker. Banen ligger i et flott naturlandskap og sesongen varer fra begynnelsen av mai til midten av oktober.

Puttingbane i Hafjell: Rett utenfor Nermo Hotell kan du oppleve Skandinavias eneste puttingbane med 18 individuelle hull på ekte gress. Hunderfossen Hotel & Resort har også egen minigolf bane.

Hafjell Bikepark: Hafjell Bike Park er ledende i Norge på heisbasert sykling, med 15 løyper fra grønn til svart vanskelighetsgrad fordelt på til sammen 28 km. Downhillsykling er en spennende og stadig voksende aktivitet, som passer for alle som kan sykle på en vanlig sykkel. Løypene hos Hafjell Bike Park er tilpasset alle ferdighetsnivåer, fra helt nybegynner til drevne syklister.


8. Lillehammer Olympiske Bob- og Akebane


Lillehammer Olympiske bob- og akebane er den eneste bob-banen i Skandinavia. På sommeren er det aktiviteter i Lysgårdsbakkene Hoppanlegg som står i fokus. Her kan man oppleve Olympiske opplevelser, som en tur i stolheisen for å nyte utsikten fra hopptårnet. I tillegg til dette kan du få en spennende tur med hjulbob i bob- og akebanen. Anlegget ligger like ved Hunderfossen Eventyrpark.


9. Kjøl deg ned: Badeområde i Eventyrparken- nytt i 2020

Vi ser frem til en god og varm sommer i Hunderfossen. Da er det ekstra godt med en dukkert i bassenget og en god is! Badeområde ligger innerst i Eventyrparken, og ble kraftig modernisert i 2020. Området har alt en familie kan ønske seg; småtrollbasseng for de aller minste med 30 cm vanndybde, supermorsomme vannsprutetårn, gøyal vannsklie med landingsbane i bassenget, stort nytt vannlekområde med 33 nye vannleker, utedusjer, solsenger til gratis utlån, kiosk med slush og mineralvann, og et lekkert spisested med rikholdig meny, rett ved bassengkanten. 

10. Kun 15 min. fra Lillehammer
Hunderfossen ligger kun 15 min. i bil fra Lillehammer. Her finner du et rikt utvalg av restauranter, hotell, shopping og kultur. Vi anbefaler også et besøk til Maihaugen friluftsmuseum!

Se mer av hva Lillehammer har å by på lillehammer.com

 

Gå tilbake til nyhetsoversikt

Husk å forhåndskjøpe billetter

Begrenset antall billetter (kan bli utsolgt). Bestill i god til for å sikre deg plass.

Kontaktskjema

Fyll ut skjemaet nedenfor og send oss dine spørsmål nedenfor. Vi svarer deg på dine henvendelse så snart som mulig. Du kan også ta kontakt med oss på 61 27 55 30 eller på troll@hunderfossen.no
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Drag files to upload.
Optionally click here to select files.
Dra inn filer her for å laste opp. Eventuelt
Klikk her
for å velge filer
Ledige billetter i høstferien