10 grunner til å besøke Hunderfossen i sommer

En eventyrlig sommerferie er garantert med et besøk til Hunderfossen! Se våre topp 10 grunner til å legge ferien hit i sommer.

Eventyrparken ligger vakkert til i naturskjønne omgivelser ved foten av Gudbrandsdalen med utsikt over Lågen. Et besøk i Eventyrparken byr på mange aktiviteter for barn, både store og små. Her finner du alt fra fartfylte opplevelser som gir deg sommerfugler i magen, til rolige områder og koselige eventyrstunder.  Her er er 10 gode grunner til at Hunderfossen er den perfekte destinasjonen for sommerferie i Norge i år!

1. Lek og lær for store og små

Energisenteret

Hunderfossen har som mål å skape opplevelser basert på konseptet «lek og lær». I sommer kan dere oppleve et nyrenovert Energisenter, som tar jakten på den gode energi til nye høyder! Senteret er mer interaktivt og engasjerende enn tidligere, og fokuset er på det grønne skiftet. I Eventyrparken kan barna også lære seg å kjøre på Mini Mercedes Banen, Volvo lastebilbane og Shell Kjøreskole, gjenoppleve klassiske folkeeventyr i Eventyrslottet og Eventyrgrotta. I Eventyrparken finner dere over 60 attraksjoner, både inne og ute. Her finnes noe for både store og små, og hele familien sammen.

2. Prøv verdens beste attraksjoner i Eventyrparken

Fjorårets nyhet, Musikkfabrikken, ble tildelt Thea award for for Verdens beste attraksjon! Det betyr at det nå er hele to attraksjoner med denne meritten som du kan oppleve på Hunderfossen i sommer. I 2021 stakk vi også av med den samme prisen – da for «Reodor Felgens Hyperakselrator».

3. Underholdning fra øverste hylle!

Bli med på eventyrteater i det flotte uteamfiet vårt, Kongsgården! Her møter du dine favorittkarakterer fra eventyrene og får oppleve elleville forestillinger som inkluderer humor, dans og sang med profesjonelle skuespillere. I sommer vil du bli servert et nyskrevet stykke av de velrenommerte manusforfatterne Karsten Fullu (Flåklypa-filmene, Bukkene Bruse på Badeland) og Mina Juni Stenebråten (Furia, Campingplassen).

Her vil du se at Kongen på Hunderfossen planlegger en storslagen jubileumsfeiring. Men den onde Heksa er misfornøyd med å ikke være invitert. Hun planlegger derfor å ødelegge festen, og overta hele Kongeriket!

Musikk, vennskap, pannekake og en drikk som gjør alle til padder – denne festen har alt!

4. Badeland i Eventyrparken

Vi ser frem til en god og varm sommer i Hunderfossen. Da er det ekstra godt med en dukkert i bassenget og en god is! Badeområdet ligger innerst i Eventyrparken, og ble kraftig modernisert i 2020. Området har alt en familie kan ønske seg; småtrollbasseng for de aller minste med 30 cm vanndybde, supermorsomme vannsprutetårn, gøyal vannsklie, stort nytt vannlekområde med 33 nye vannleker, utedusjer, solsenger til gratis utlån, kiosk med slush og mineralvann, og et tropisk spisested med rikholdig meny, med blant annet fersk smoothie og gratis barnemat fra Semper!

 

5. Hunderfossen Klatrepark

Artig i Hunderfossen Klatrepark

Hunderfossen Klatrepark gir en morsom, trygg og utfordrende opplevelse for både store og små. Klatreparken har spektakulær utsikt over Gudbrandsdalen, der frådende vannmasser, fossefall og snurrende raftingflåter gjør klatreopplevelsen ekstra spennende! Klatreparken består av 6 løyper med til sammen over 70 unike hindre. Høydene varierer fra 1 meter til godt over 12 meter over bakken på det høyeste.

6. Fly med «Fyr og Flamme»

Fyr og Flamme berg- og dalbane

I 2022 flyttet to viltre drager inn i parken, nemlig Fyr og Flamme. De har ikke bodd i parken lenge, men har likevel kapret mange gjestehjerter med sin morsomme dragedans, rampete påfunn og luftige kjøretur.

7. Trollsalen: En 5-stjernes matopplevelse

Hunderfossen Eventyrpark har et bredt utvalg av mat og drikke med stor variasjon i menyene. Vi har 11 store og små spisesteder i parken. Vi kan dekke de fleste behov for et måltid enten det er frokost, lunsj eller middag.

«Hunderfossen har definitivt det beste tilbudet av alle fornøyelsesparkene vi har testet.»
Aftenposten, 2021

Trollsalen Restaurant: Eventyrparken har også en helt egen 5-stjernes restaurant. Innerst i Ivo Caprinos Eventyrgrotte, under Hunderfossentrollet, byr vi på nydelige matopplevelser. Taket holdes oppe av 6 digre troll, og langs veggene er en rekke makeløse eventyrscener fra Asbjørnsens og Moes eventyr. Med fyr på peisen og kaffe fra kobberkjeler er vi sikkert på at du aldri har opplevd maken…

8. Nærkontakt med dyr på Barnas Gård

Barnas Gård ligger idyllisk til på en gammel husmannsplass med utsikt over Gudbrandsdalen og Lågen. Kos, klapp og mat dyrene, spis god mat i gårdsbutikken og få utløp for energi og lekelyst i klatreløypa eller på skogsbilbanen. Her finner du over 150 dyr og fugler av mer enn 20 ulike slag. Lær mer om dyra i vår nettserie «Livet på Gården«. Barnas Gård ligger en liten spasertur fra Eventyrparken. Det er egen inngangsbillett til Barnas Gård, eller du kan kjøpe kombibilletten.

 

9. Overnatting midt i eventyrriket

Hunderfossen Hotell & Resort ligger fint til i rolige omgivelser med en dal full av aktiviteter for store og små. Ønsker du et annerledes opphold kan du overnatte i Eventyrgrenda som ligger fint til mot Svanesjøen og med hjorteskogen som nabo. Hunderfossen Eventyrpark ligger bare en spasertur på 400 meter fra hotellet og Barnas Gård Hunderfossen er nærmeste nabo, med 150 meter til inngangen. I sommersesongen har Hunderfossen Hotell og Resort minigolf, elektriske gravemaskiner, svanebåter og stor lekeplass.

Campingferie?
200 meter fra Hunderfossen Hotel & Resort ligger Hunderfossen Camping i naturskjønne omgivelser ved Lågen. Her bor dere midt i eventyrriket, omgitt at turmuligheter og vakker norsk natur.

Hunderfossen Eventyrpark

10. Opplevelser og aktiviteter for hele familien

Aktiviteter for barn - Hafjell Bikepark 2022
Destinasjon Hunderfossen har noe for enhver smak, her finner dere et mangfold av aktiviteter i kort avstand fra Eventyrparken.

  • Norsk Vegmuseum: En interaktiv opplevelse for både store og små. I 2019 åpnet dørene til Norsk Kjøretøyhistorisk museum som er en del av Norsk Vegmuseum. I det nye museet finner du eksempler på hva som har rullet på norske veier fra starten på 1900-tallet og fram til 1990-tallet. Utstillingen inneholder rundt 80 motorkjøretøyer og ca. 60 sykler og viser også flere unike norskproduserte kjøretøyer. En gratis aktivitet for hele familien. Kombiner et besøk til Vegmuseum med en deilig lunsj (eller et kakestykke) hos Lysaker Gjestgiveri.
  • Hafjell Bikepark: Hafjell Bike Park er ledende i Norge på heisbasert sykling, med 15 løyper fra grønn til svart vanskelighetsgrad fordelt på til sammen 28 km. Downhillsykling er en spennende og stadig voksende aktivitet, som passer for alle som kan sykle på en vanlig sykkel. Løypene hos Hafjell Bike Park er tilpasset alle ferdighetsnivåer, fra helt nybegynner til drevne syklister.
  • Vandring: Opplev den spektakulære naturen med vandring. Dra på små tilgjengelige utflukter, eller sikt på den høyeste toppen. Gudbrandsdalen er historisk kjent for å ha den friskeste luften, så her er det bare å trekke inn. Se mer på lillehammer.com
  • Golf: Hafjell golfbane er en flott 9-hulls park/skogsbane beliggende like ved Hafjell Alpinsenter. Banen er kjent for sine store greener og har gjennomgående høy standard med gressutslag og steinsatte bekker. Banen ligger i et flott naturlandskap og sesongen varer fra begynnelsen av mai til midten av oktober.
  • Puttingbane i Hafjell: Rett utenfor Nermo Hotell kan du oppleve Skandinavias eneste puttingbane med 18 individuelle hull på ekte gress. Hunderfossen Hotel & Resort har også egen minigolf bane.
  • Lillehammer sentrum: Hunderfossen ligger kun 15 min. i bil fra Lillehammer. Her finner du et rikt utvalg av restauranter, hotell, shopping og kultur. Vi anbefaler også et besøk til Maihaugen friluftsmuseum! Se mer av hva Lillehammer har å by på lillehammer.com

Varm opp til sommeren
Varm opp til et besøk til Hunderfossen i sommer med digitale aktiviteter og underholdning fra eventyrriket.

Gå tilbake til nyhetsoversikt

Husk å forhåndskjøpe billetter

Vi har et begrenset antall billetter pr dag. Bestill i god til for å sikre deg plass!

Kontaktskjema

Fyll ut skjemaet nedenfor og send oss dine spørsmål nedenfor. Vi svarer deg på dine henvendelse så snart som mulig. Du kan også ta kontakt med oss på 61 27 55 30 eller på troll@hunderfossen.no
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Drag files to upload.
Optionally click here to select files.
Dra inn filer her for å laste opp. Eventuelt
Klikk her
for å velge filer
Bestill her