10 grunner til å besøke Hunderfossen

Hunderfossen er kjent som hele Norges Eventyrpark, men hva mer har destinasjonen Hunderfossen å by på? Enten det er eventyr, bading, kunst eller kultur du er ute etter, finner du det i området rundt Hunderfossen. La deg inspirere av vår liste over grunner til å besøke Hunderfossen.

1. Opplev et virkelig eventyr – Hunderfossen Eventyrpark

Eventyrparken ligger vakkert til i naturskjønne omgivelser ved foten av Gudbrandsdalen. Et besøk i Eventyrparken byr på masse utendørs aktiviteter for store og små.

Lek og lær for store og små:
Hunderfossen har som mål å skape opplevelser basert på lek og lær. I Eventyrparken kan barna lære seg å kjøre på Mini Mercedes Banen, gjenoppleve klassiske folkeeventyr og lære om energi på energisenteret.

2. Nærkontakt med dyr på Barnas Gård

Barnas gård ligger idyllisk til i på en gammel husmannsplass med utsikt over Gudbrandsdalen og Lågen. Kos, klapp og mat dyrene, spis god mat i gårdsbutikken og få utløp for energi og lekelyst i klatreløypa eller på skogsbilbanen. Her finner du over 150 dyr og fugler av mer enn 20 ulike slag.

3. Overnatting midt i eventyrriket

Hunderfossen Hotel & Resort ligger fint til i rolige omgivelser med en dal full av aktiviteter for store og små. Ønsker du et annerledes opphold kan du overnatte i en sommerhytte som ligger fint til mot Svanesjøen og med hjorteskogen som nabo. Hunderfossen Eventyrpark ligger bare en spasertur på 400 meter fra hotellet og Barnas Gård Hunderfossen er nærmeste nabo, med 150 meter til inngangen.

I sommersesongen har Hunderfossen Hotell og Resort minigolf, elektriske motorsykler, svanebåter og stor lekeplass.

Campingferie?
200 meter fra Hunderfossen Hotel & Resort ligger Hunderfossen camping i naturskjønne omgivelser ved Lågen. Her bor dere midt i eventyrriket, omgitt at turmuligheter og vakker norsk natur.


4. Trollsalen: En 5-stjernes matopplevelse

Eventyrparken har en helt egen 5-stjernes restaurant. Innerst i Ivo Caprinos Eventyrgrotte, under Hunderfossentrollet, byr vi på nydelige matopplevelser. Taket holdes oppe av 6 digre troll, og langs veggene er en rekke makeløse eventyrscener fra Asbjørnsens og Moes eventyr. Med fyr på peisen og kaffe fra kobberkjeler er vi sikkert på at du aldri har opplevd maken…


5. Hundekjøring ved Hornsjøen


Prøv Hundekjøring med ivrige og glade Alaska Huskier.
Hundekjøring med fantastiske Alaska huskier, kun 30 min kjøretur fra Lillehammer!

I sommer og høst er du velkommen til å være med og trene hunder i fjellet med behagelige og tøffe trollvogner. Turer kan bookes når som helst, men med værforbehold sommerstid da det kan være for varmt for hundene. Turer legget til ettermiddag/kveld eller tidligere om været tillater det. Nøyaktig dag og tidspunkt og om det går må dermed avgjøres en dag eller to i forkant. Dere risikere ikke bomtur eller må betale noe om det ikke går. Pris er 750,- pr. voksne, kr 450,- pr barn og kan bookes på sjusjoenhuskytours.no eller på epost til ida@sjusjoenhuskytours.no .

6. Norsk Vegmuseum: En drøm for alle bilentusiaster

Destinasjon Hunderfossen har noe for enhver smak. Norsk Vegmuseum er en interaktiv opplevelse for både store og små. I 2019 åpnet dørene Norsk Kjøretøyhistorisk museum som er en del av Norsk Vegmuseum. I det nye museet finner du eksempler på hva som har rullet på norske veier fra starten på 1900-tallet og fram til 1990-tallet. Utstillingen inneholder rundt 80 motorkjøretøyer og ca. 60 sykler og viser også flere unike norskproduserte kjøretøyer.


7. Opplevelser og aktiviteter i fantastisk norsk natur


Rundt Hunderfossen finnes fantastiske turmuligheter og utendørs aktiviteter.

Vandring: Opplev den spektakulære naturen med vandring. Dra på små tilgjengelige utflukter, eller sikt på den høyeste toppen. Gudbrandsdalen er historisk kjent for å ha den friskeste luften, så her er det bare å trekke inn. Se mer på lillehammer.com

Golf: Hafjell golfbane er en flott 9-hulls park/skogsbane beliggende like ved Hafjell Alpinsenter. Banen er kjent for sine store greener og har gjennomgående høy standard med gressutslag og steinsatte bekker. Banen ligger i et flott naturlandskap og sesongen varer fra begynnelsen av mai til midten av oktober.

Puttingbane i Hafjell: Rett utenfor Nermo Hotell kan du oppleve Skandinavias eneste puttingbane med 18 individuelle hull på ekte gress. Hunderfossen Hotel & Resort har også egen minigolf bane.

Hafjell Bikepark: Hafjell Bike Park er ledende i Norge på heisbasert sykling, med 15 løyper fra grønn til svart vanskelighetsgrad fordelt på til sammen 28 km. Downhillsykling er en spennende og stadig voksende aktivitet, som passer for alle som kan sykle på en vanlig sykkel. Løypene hos Hafjell Bike Park er tilpasset alle ferdighetsnivåer, fra helt nybegynner til drevne syklister.


8. Lillehammer Olympiske Bob- og Akebane


Lillehammer Olympiske bob- og akebane er den eneste bob-banen i Skandinavia. På sommeren er det aktiviteter i Lysgårdsbakkene Hoppanlegg som står i fokus. Her kan man oppleve Olympiske opplevelser, som en tur i stolheisen for å nyte utsikten fra hopptårnet. I tillegg til dette kan du få en spennende tur med hjulbob i bob- og akebanen. Anlegget ligger like ved Hunderfossen Eventyrpark.


9. Kjøl deg ned- Nytt badeområde i Eventyrparken!

Vi ser frem til en god og varm sommer i Hunderfossen. Da er det ekstra godt med en dukkert i bassenget og en god is! Badeområde ligger innerst i Eventyrparken, og blir kraftig modernisert til sommeren 2020. Området har alt en familie kan ønske seg; småtrollbasseng for de aller minste med 30 cm vanndybde, supermorsomme vannsprutetårn, gøyal vannsklie med landingsbane i bassenget, stort nytt vannlekområde med 33 nye vannleker, utedusjer, solsenger til gratis utlån, kiosk med slush og mineralvann, og et lekkert spisested med rikholdig meny, rett ved bassengkanten. Planlagt åpning 20. Juni.

10. Kun 15 min. fra Lillehammer


Hunderfossen ligger kun 15 min. i bil fra Lillehammer. Her finner du et rikt utvalg av restauranter, hotell, shopping og kultur. Vi anbefaler også et besøk til Maihaugen friluftsmuseum!

Se mer av hva Lillehammer har å by på her: lillehammer.com

 

Gå tilbake til nyhetsoversikt

Husk å forhåndskjøpe billetter

Begrenset antall billetter (kan bli utsolgt). Bestill i god til for å sikre deg plass.

Kontaktskjema

Fyll ut skjemaet nedenfor og send oss dine spørsmål nedenfor. Vi svarer deg på dine henvendelse så snart som mulig. Du kan også ta kontakt med oss på 61 27 55 30 eller på troll@hunderfossen.no
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Drag files to upload.
Optionally click here to select files.
Dra inn filer her for å laste opp. Eventuelt
Klikk her
for å velge filer
Kjøp sesongkort 2021 - begrenset antall