10 grunner til å besøke Hunderfossen

Hunderfossen er kjent som hele Norges Eventyrpark, men hva mer har destinasjonen Hunderfossen å by på? Enten det er eventyr, bading, kunst eller kultur du er ute etter, finner du det i området rundt Hunderfossen.

Eventyrparken ligger vakkert til i naturskjønne omgivelser ved foten av Gudbrandsdalen. Et besøk i Eventyrparken byr på masse aktiviteter for barn, både store og små. Hunderfossen byr på full fart og heftige adrenalinkick for store og små, men her er det også rom for hvilepuls og den gode feriefølelsen. Her Her er 10 gode grunner til at Hunderfossen er den perfekte destinasjonen for sommerferie i Norge

1. Lek og lær for store og små

Ta førerkortet på Shellbanen - Hunderfossen Eventyrpark

Hunderfossen har som mål å skape opplevelser basert på lek og lær. I Eventyrparken kan barna lære seg å kjøre på Mini Mercedes Banen, Volvo lastebilbane og Shell Kjøreskole, gjenoppleve klassiske folkeeventyr i Eventyrslottet og Eventyrgrotta, og lære om energi på Energisenteret. I Eventyrparken finner dere over 60 attraksjoner, både inne og ute. Her finnes noe for både store og små, og hele familien sammen.


2. Nærkontakt med dyr på Barnas Gård

Barnas Gård Hunderfossen
Barnas Gård ligger idyllisk til i på en gammel husmannsplass med utsikt over Gudbrandsdalen og Lågen. Kos, klapp og mat dyrene, spis god mat i gårdsbutikken og få utløp for energi og lekelyst i klatreløypa eller på skogsbilbanen. Her finner du over 150 dyr og fugler av mer enn 20 ulike slag. Lær mer om dyra i vår nettserie «Livet på Gården«. Barnas Gård ligger en liten spasertur fra Eventyrparken.

3. Prøv verdens beste attraksjon i Eventyrparken

Reodor Felgens Hyperakselerator - Verdens beste attraksjon

Reodor Felgens Hyperakselerator tar gjestene med på en forrykende test av et stuttreist og supermiljøvennlig drivstoff. Attraksjonen er nå tildelt Thea Award for beste attraksjon , som regnes som opplevelsesbransjens «Oscar». I sommer kan dere dermed kjøre «verdens beste attraksjon» i Eventyrparken.

4. Årets nyhet: «Fyr & Flamme»

Årets nyhet Hunderfossen Eventyrpark

I sommer åpner vi en helt ny attraksjon som gir både luft i håret og en fin dose magekil. Om bord i tøffe dragevogner får dere bli med Fyr & Flamme på et spennende eventyr. Ta plass på drageryggen og gjør deres beste for å temme de ville dragene. Her kan de over 90 cm kjøre sammen med foreldre, og de over 120 cm kan kjøre helt alene. Årets nyhet finner dere helt innerst i Småbarnområdet, nedenfor Raftingen.

5. Badeland i Eventyrparken

Sommerferie - Badeland i Hundefossen

Vi ser frem til en god og varm sommer i Hunderfossen. Da er det ekstra godt med en dukkert i bassenget og en god is! Badeområdet ligger innerst i Eventyrparken, og ble kraftig modernisert i 2020. Området har alt en familie kan ønske seg; småtrollbasseng for de aller minste med 30 cm vanndybde, supermorsomme vannsprutetårn, gøyal vannsklie med landingsbane i bassenget, stort nytt vannlekområde med 33 nye vannleker, utedusjer, solsenger til gratis utlån, kiosk med slush og mineralvann, og et lekkert spisested med rikholdig meny, rett ved bassengkanten. Til sommeren pusser vi også opp garderober ved bassenget og åpner helt nytt sanitærbygg med 7 WC’er, HC-WC og stellerom.

6. Hunderfossen Klatrepark

Aktiviteter-for-barn-klatrepark-hunderfossen-lillehammer

Hunderfossen Klatrepark gir en morsom, trygg og utfordrende opplevelse for både store og små. Klatreparken har spektakulær utsikt over Gudbrandsdalen, der frådende vannmasser, fossefall og snurrende raftingflåter gjør klatreopplevelsen ekstra spennende! Klatreparken består av 5 løyper med til sammen over 60 unike hindre. Høydene varierer fra 1,5 meter til godt over 12 meter på det høyeste.

7. Flere nyheter og oppgraderinger

Sommernyheter Hunderfossen Mercedes G-Wagon
Den lille bilbanen får i år helt nye biler fra Mercedes-Benz. Nå kan de minste i familien kjøre verdens tøffeste bil; selveste Mercedes-Benz G-Wagen i miniutgave!

Selv etter å ha vunnet parkenes «Oscar» for Verdens beste attraksjon i 2021, så fortsetter vi vår store fornyelse av parken – til glede for store og små besøkende. Denne sommeren investerer vi nærmere 30 mill i eventyrlige nyheter og oppgraderinger! Årets nyheter og oppgraderinger inkluderer helt ny minigolf-bane over trollet, nye biler på den lille bilbanen, nye trampoliner, nytt lekeområde for de minste, ny underholdning m.m. Se våre sommernyheter

8. Trollsalen: En 5-stjernes matopplevelse

Trollsalen Restaurant - Hunderfossen Sommerferie

Hunderfossen Eventyrpark har et bredt utvalg av mat og drikke med stor variasjon i menyene. Vi har 11 store og små spisesteder i parken. Vi kan dekke de fleste behov for et måltid enten det er frokost, lunsj eller middag.

«Hunderfossen har definitivt det beste tilbudet av alle fornøyelsesparkene vi har testet.»
Aftenposten, 2021

Trollsalen Restaurant: Eventyrparken har også en helt egen 5-stjernes restaurant. Innerst i Ivo Caprinos Eventyrgrotte, under Hunderfossentrollet, byr vi på nydelige matopplevelser. Taket holdes oppe av 6 digre troll, og langs veggene er en rekke makeløse eventyrscener fra Asbjørnsens og Moes eventyr. Med fyr på peisen og kaffe fra kobberkjeler er vi sikkert på at du aldri har opplevd maken…

9. Overnatting midt i eventyrriket

Hunderfossen-hotell

Hunderfossen Hotel & Resort ligger fint til i rolige omgivelser med en dal full av aktiviteter for store og små. Ønsker du et annerledes opphold kan du overnatte i en sommerhytte som ligger fint til mot Svanesjøen og med hjorteskogen som nabo. Hunderfossen Eventyrpark ligger bare en spasertur på 400 meter fra hotellet og Barnas Gård Hunderfossen er nærmeste nabo, med 150 meter til inngangen. I sommersesongen har Hunderfossen Hotell og Resort minigolf, elektriske motorsykler, svanebåter og stor lekeplass.

Campingferie?
200 meter fra Hunderfossen Hotel & Resort ligger Hunderfossen Camping i naturskjønne omgivelser ved Lågen. Her bor dere midt i eventyrriket, omgitt at turmuligheter og vakker norsk natur.

Hunderfossen Eventyrpark

10. Opplevelser og aktiviteter for hele familien

Aktiviteter for barn - Hafjell Bikepark 2022
Destinasjon Hunderfossen har noe for enhver smak, her finner dere et mangfold av aktiviteter i kort avstand fra Eventyrparken.

  • Norsk Vegmuseum: En interaktiv opplevelse for både store og små. I 2019 åpnet dørene til Norsk Kjøretøyhistorisk museum som er en del av Norsk Vegmuseum. I det nye museet finner du eksempler på hva som har rullet på norske veier fra starten på 1900-tallet og fram til 1990-tallet. Utstillingen inneholder rundt 80 motorkjøretøyer og ca. 60 sykler og viser også flere unike norskproduserte kjøretøyer. En gratis aktivitet for hele familien. Kombiner et besøk til Vegmuseum med en deilig lunsj (eller et kakestykke) hos Lysaker Gjestgiveri.
  • Vandring: Opplev den spektakulære naturen med vandring. Dra på små tilgjengelige utflukter, eller sikt på den høyeste toppen. Gudbrandsdalen er historisk kjent for å ha den friskeste luften, så her er det bare å trekke inn. Se mer på lillehammer.com
  • Golf: Hafjell golfbane er en flott 9-hulls park/skogsbane beliggende like ved Hafjell Alpinsenter. Banen er kjent for sine store greener og har gjennomgående høy standard med gressutslag og steinsatte bekker. Banen ligger i et flott naturlandskap og sesongen varer fra begynnelsen av mai til midten av oktober.
  • Puttingbane i Hafjell: Rett utenfor Nermo Hotell kan du oppleve Skandinavias eneste puttingbane med 18 individuelle hull på ekte gress. Hunderfossen Hotel & Resort har også egen minigolf bane.
  • Hafjell Bikepark: Hafjell Bike Park er ledende i Norge på heisbasert sykling, med 15 løyper fra grønn til svart vanskelighetsgrad fordelt på til sammen 28 km. Downhillsykling er en spennende og stadig voksende aktivitet, som passer for alle som kan sykle på en vanlig sykkel. Løypene hos Hafjell Bike Park er tilpasset alle ferdighetsnivåer, fra helt nybegynner til drevne syklister.
  • Lillehammer sentrum: Hunderfossen ligger kun 15 min. i bil fra Lillehammer. Her finner du et rikt utvalg av restauranter, hotell, shopping og kultur. Vi anbefaler også et besøk til Maihaugen friluftsmuseum! Se mer av hva Lillehammer har å by på lillehammer.com

Varm opp til sommeren
Varm opp til et besøk til Hunderfossen i sommer med digitale aktiviteter og underholdning fra eventyrriket.

Gå tilbake til nyhetsoversikt

Husk å forhåndskjøpe billetter

Begrenset antall billetter (kan bli utsolgt). Bestill i god til for å sikre deg plass.

Kontaktskjema

Fyll ut skjemaet nedenfor og send oss dine spørsmål nedenfor. Vi svarer deg på dine henvendelse så snart som mulig. Du kan også ta kontakt med oss på 61 27 55 30 eller på [email protected]
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Drag files to upload.
Optionally click here to select files.
Dra inn filer her for å laste opp. Eventuelt
Klikk her
for å velge filer
Bestill billetter og overnattingspakker